Naujienos ir renginiai

Renginiai ir skelbimai

2019. 01. 11

Kasmetinio mokslo (meno) veiklos vertinimo pristatymas

Lietuvos mokslo taryba 2019-01-21 15.00 val. organizuoja kasmetinio mokslo (meno) veiklos vertinimo pristatymą.
 
Renginyje bus apžvelgtas kasmetinio vertinimo vaidmuo, organizavimas, mokslo (meno) darbų, sutarčių ir projektų vertinimo rezultatai, problemos ir siūlymai. 2017 m. vertinimo rezultatai yra paskelbti Lietuvos mokslo tarybos interneto svetainėje.

Renginio programą ir registraciją (vyks iki sausio 20 d.) galima rasti:
 
Mokslo (meno) veiklos vertinimo paskirtis – įvertinti mokslo ir studijų institucijų vykdytą mokslo (meno) veiklą, o vertinimo rezultatus viešinti bei teikti institucijoms, formuojančioms ir įgyvendinančioms mokslo ir studijų politiką. Šie rezultatai naudojami skiriant bazinio finansavimo lėšas moksliniams tyrimams ir eksperimentinei plėtrai (MTEP) bei meno veiklai  valstybinėse Lietuvos mokslo ir studijų institucijose. Rezultatai gali būti naudojami ir kitiems tikslams, pvz., skirstant valstybės finansuojamas doktorantūros ir antrosios pakopos studijų vietas. Nuo 2018 metų pradėti vykdyti kasmetiniai mokslo (meno) veiklos ir palyginamieji mokslo veiklos vertinimai, kuriuos atlieka Lietuvos mokslo taryba.

Kilus klausimų kreiptis į LMT MF Mokslo politikos ir analizės skyriaus vyriausiąją specialistę dr. Mildą Jodinskienę. Tel. (8 676) 16971, el. p. milda.jodinskiene@lmt.lt.