Naujienos ir renginiai

Archyvas

2019. 02. 18

Café Scientifique renginiai, skirti artėjančiai „Open Readings 2019“ konferencijai

Belaukiant 62-osios tarptautinės studentų konferencijos „Open Readings 2019“, kuri vyks 2019 m. kovo 19-22 dienomis Vilniuje, konferencijos organizatoriai kviečia į Café Scientifique renginių ciklą.
 
Pirmojo susitikimo tema: „Paprastas užmaršumas ar prasidėjęs Alzheimeris?”
Pranešėja: dr. Rima Budvytytė
2019 m. vasario 18 d., 18.00 val.
„Artistai“ klubas, Šv. Kazimiero g. 3, Vilnius
 
Susitikimo metu bus kalbama apie Alzhaimerio ligą, jos gydymo būdus ir naujausius tyrimus šioje srityje. Diskusijos metu pranešėja kvies pasvarstyti apie demencijos kilmę.
 
Antrojo susitikimo tema: „Dirbtinis intelektas - tarp gerovės kūrimo ir grėsmės”
Pranešėjas: dr. Stepas Toliautas
2019 m. vasario 25 d., 18.00 val.
„Artistai“ klubas, Šv. Kazimiero g. 3, Vilnius
 
Susitikimo metu bus kalbama apie tai, kas yra dirbtinis intelektas, kokie išradimai jau yra padaryti šioje srityje, kokios patirtos sėkmės ir nesėkmės, ir kokie už to slypi potencialūs pavojai.
 
Renginiai nemokami.
 
Café Scientifique – vieta, kur už kavos puodelio ar vyno taurės kiekvienas gali neformaliai bendrauti, išgirsti mokslo aktualijas, atradimus ir naujausias idėjas iš entuziastingų mokslininkų lūpų – paprastai ir įdomiai, be formulių ir suprantamai. Café Scientifique atvira diskusijų erdvė, kuri skatina plačiąją visuomenę aktyviau domėtis mokslu, ji ištraukia mokslą iš tradicinių akademinių erdvių į realybę, pademonstruoja mokslo prieinamumą ir integralumą.
 
Daugiau informacijos - http://www.openreadings.eu/