Naujienos ir renginiai

Naujienos

2021. 10. 14 -

Pirmasis FTMC Technologinės plėtros seminaras

Spalio 12 d. Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC) įvyko I-asis Technologinės plėtros seminaras, skirtas Lietuvos industrijos atstovams, dirbantiems medžiagų apdirbimo ir detalių gamybos srityje.
 
Pasak renginį moderavusio FTMC inovacijų ir projektų vadovo Karolio Stašio, šio seminaro tikslas - priartinti mokslo pasiekimus prie industrijos poreikių, paskatinti bei sustiprinti Lietuvos pramonininkų ir FTMC bendradarbiavimą, kuriant naujus produktus, inovacijas, padedančias visuomenei spręsti įvairiose srityse kylančias problemas.
 
„Mūsų centro, pripažinto technologijų ir inovacijų lyderio Baltijos šalių regione, mokslininkai kuria naujos kartos lazerines ir 3D spausdinimo technologijas, galinčias smarkiai pagelbėti lietuviškos pramonės technologijų vystymuisi. Tam reikia platesnės informacinės sklaidos, kad kuo daugiau šalies gamybos įmonių susipažintų su FTMC tyrėjų pasiekimais ir pradėtų diegti centro mokslininkų sukurtas, pažangiausiomis technologijomis grįstas inovacijas savo kasdieninėje veikloje.” – sakė K. Stašys.
 
I-ojo Technologinės plėtros seminaro metu savo darbus ir bendradarbiavimo sritis pristatė FTMC Lazerinių tyrimų skyriaus darbuotojai: Kieto kūno lazerių laboratorijos tyrėjas dokt. Paulius Mackonis, Lazerinio mikroapdirbimo laboratorijos vadovas dr. Paulius Gečys, 3D technologijų bei robotikos laboratorijos vadovas dr. Genrik Mordas bei FTMC atžalinė įmonė „Diodela”, komercializuojanti FTMC sukurtas lazerinio valymo ir suvirinimo tehnologijas.
 
Renginyje dalyvavusiems lengvosios pramonės įmonių vadovams iš visos Lietuvos (Šiaulių verslo inkubatoriaus, įmonės „Cyber Pod” ir kt.) FTMC mokslininkai pristatė lazerinio apdirbimo: stiklo pjovimo, mikroapdirbimo, aukštos galios lazerių, valymo, suvirinimo technologijas ir aptarė bendrų projektų su verslu galimybes, kuriant naujas, aukštos pridėtinės vertės sistemas ir produktus rinkai.
 

Galerija