Naujienos ir renginiai

Naujienos

2021. 10. 15 -

FTMC įvyko antrasis tradicinis šachmatų turnyras

2021 m. spalio 14 d. įvyko Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) kartu su Vilniaus šachmatų klubu organizuotas II-asis tradicinis FTMC šachmatų turnyras. Žaidime, vykusiame pagal FIDE greitųjų šachmatų taisykles, varžėsi net 42 dalyviai.
 
Renginio pradžioje dalyvius pasveikino Fizinių ir technologijos mokslų centro direktorius prof. Gintaras Valušis, savo kalboje pabrėžęs, kad be mokslinio intelekto ir dirbtinio intelekto, turime daug bendro „natūralaus" intelekto, o FTMC Šachmatų turnyras įgauna pagreitį, tampa gražia tradicija ir kuria gerą atmosferą, kurią jaučiame visi. Susirinkusiems jis linkėjo gero vakaro, kūrybingų proveržių, ambigincų tikslų ir sugrįžti čia į kitais metais vyksiantį jau trečiąjį FTMC tradicinį šachmatų turnyrą.
 
Po 11 ratų paaiškėjo prizininkai:
I vieta - Jūras Mickevičius
II vieta - Žilvinas Ežerinskis
III vieta - Arūnas Pemkus
 
Nugalėtojas apdovanotas Didžiąja Pereinamąja Taure (antrus metus iš eilės taurė atiteko Jūrui Mickevičiui). Prizines vietas bendroje įskaitoje užėmę dalyviai buvo apdovanoti medaliais. Visiems dalyviams buvo įteikti atminimo medaliai. Top žaidėjai buvo apdovanoti FTMC įsteigtais prizais, taip pat skirti specialūs skatinamieji prizai jauniausiam dalyviui 8-erių Liutaurui ir šauniai pasirodžiusiam pradedančiajam žaidėjui Lukui Jonušiui.
 
Dėkojame visiems dalyviams! Sveikiname prizininkus! Ir iki susitikimo III-ajame FTMC tradiciniame šachmatų turnyre!
 
 
 
Dalyvio medalių įteikimo ceremonija:
 
 
Apdovanojimų ceremonija:
 
 

Galerija

 
Susiję:
FTMC Šachmatų turnyras 2023 - s-597f0d0893960bc11365d35380c53b85.png
2023. 12. 14 - Kviečiame registruotis į FTMC šachmatų turnyrą Tai jau 4-asis FTMC tradicinis šachmatų turnyras!