Naujienos ir renginiai

Naujienos

2021. 11. 22 -

Palaikykime dr. Renatą Butkutę LRT „Metų apdovanojimų 2021" rinkimuose!

Kaip ir kasmet, Lietuvos radijas ir televizija (LRT) rengia „Metų apdovanojimus" ir kviečia visuomenę įvertinti 2021 m. iškiliausias asmenybes, organizacijas, veiklas, įdomiausias iniciatyvas bei projektus sustiprinusius mūsų šalį.
 
LRT „Metų apdovanojimai" įteikiami daugiausia visuomenės ir rinkimų komisijos balsų gavusiems „Metų Atradimo", „Metų Asmenybės", „Metų ambasadoriaus", „Metų verslo lyderystės", „Metų kultūros reiškinio", „Metų pilietinės inciatyvos", „Metų ateities" nominantams.
 
Šiemet LRT „Metų apdovanojimų" „Metų atradimo 2021" kategorijoje už savo mokslinę veiklą nominuota dr. Renata Butkutė - Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) Optoelektronikos skyriaus aukščiausio kalibro medžiagų inžinerijos specialistė.
 
Kaip rašoma LRT „Metų apdovanojimų" interneto svetainėje, FTMC mokslininkė dr. Renata Butkutė – aukščiausio lygio medžiagų inžinerijos specialistė, su savo komanda laboratorijoje kurianti unikalias medžiagas – bismidus. Tai junginiai, pasižymintys įspūdingomis savybėmis, kurių panaudojimas yra toks platus, kad, juos pasitelkę, galėtume išspręsti daugybę problemų ir sukelti revoliuciją medicinoje. Tai mokslo sritis, kurioje Lietuva patenka į pasaulio lyderių trejetuką.
 
Balsavimas jau prasidėjo, tad kviečiame palaikyti ir balsuoti už mokslininkę Renatą Butkutę. Taip pat pakvieskime tą padaryti visus draugus bei artimuosius.
 
Balsavimo nuoroda:
(nominacija „Metų atradimas")
 
Balsuoti už FTMC dr. Renatą  Butkutę galime iki gruodžio 3 d.
 
Ačiū už Jūsų balsus!
 
E. Blaževič (LRT) nuotrauka