Naujienos ir renginiai

Naujienos

2022. 02. 01 -

Projekto „PULSATE” atviras kvietimas technologinėms įmonėms

PULSATE tinklas, skatinantis lazerinių pažangių ir pridėtinės gamybos (LBAAM) technologijų, prisidedančių prie Europos pramonės skaitmenizavimo, pritaikymą, ką tik paskelbė atvirą kvietimą „Adopters Open Call”, kuriuo ketinama atrinkti iki 21 technologijų vartotojų.
 
Kvietimas apima:
  • Finansinę paramą iki 25 tūkst. Eur
  • PULSATE konsorciumo partnerių mentorystę, atliekant LBAAM galimybių vertinimą, leidžiančią patvirtinti technines ir (arba) verslo galimybes diegti LBBAM technologiją savo aplinkoje. 
Kas gali dalyvauti?
  • Technologijų vartotojai (gamybinės įmonės), turinčios potencialą diegti LBBAM technologijas savo gamybos procesuose, gaminiuose ir verslo modeliuose.
  • Mažos, vidutinės (MVĮ) ar šiek tiek didesnės įmonės
  • Įmonės, registruotos Europos sąjungos ar asocijuotose šalyse 
Paraiškos priimamos iki 2022 m. kovo 31 d. 17:00 CET (Briuselio laiku) adresu:
https://pulsate-adopters.fundingbox.com/ 
 
 
Kodėl diegti LBBAM technologijas yra svarbu?

Lazerinių pažangių ir pridėtinės gamybos (LBAAM) technologijos yra lūžio taškas daugeliui pramonės šakų, siekiančioms sukurti laksčius gamybos sprendimus ir skaitmenizuotą gamybos aplinką.

Daugelis šių aplinkų, pvz., robotika, dirbtinis intelektas (AI) ir daiktų internetas, kuriuose naudojama LBAAM technologija, atskleidžia itin naudingus rezultatus tokiems sektoriams kaip aviacija, automobiliai, medicinos prietaisai, pramoninės mašinos, pritaikyta elektronika ir tekstilės drabužiai.

Pagrindiniai veiksniai, skatinantys ES gamybos konkurencingumą, yra gamybos sąnaudų ir pateikimo į rinką laiko mažinimas, kokybės ir lankstumo gerinimas, galimybė įgyti įgūdžių ir žinių, rizikos mažinimas ir galimybė patekti į rinką.

Čia PULSATE atlieka pagrindinį vaidmenį, nes jis vienija stiprų konsorciumą, kurį sudaro šeši kompetencijos centrai (AIMEN, FTMC, MTC, SINTEF, Fraunhofer ir CEA), turintys stiprią LBAAM ir skaitmeninimo patirtį, Europos fotonikos pramonės konsorciumas (EPIC), ir CLESGO, Fundingbox.

Visą išsamią informaciją apie atvirą kvietimą „Adopters Open Call”, paraiškos reikalavimus ir rekomendacijas bei visus reikalingus dokumentus ir paraiškos formą rasite čia: https://bit.ly/32FmIYo

Daugiau informacijos apie PULSATE projektą ir jo veiklą rasite šioje svetainėje.