Naujienos ir renginiai

Naujienos

2022. 02. 11 -

Vasario 11-oji - Tarptautinė moterų ir mergaičių moksle diena

 
Mielos Kolegės, 
 
Tarptautinės moterų ir mergaičių moksle dienos proga linkiu kūrybinių idėjų, kantrybės, įkvėpimo, puikių pasiekimų ir energijos visoms Fizinių ir technologijos mokslų centro mokslininkėms, taip pat kolegėms Lietuvoje bei užsienyje ir sau.
 
Taip pat noriu palinkėti visiems mokslo darbuotojams lengvo darbo ir šeimyninio gyvenimo suderinimo, kas dažnai ne vienam ir ne vienai tampa dideliu iššūkiu... Moterų ir vyrų požiūrių bei loginio mąstymo skirtumai papildo vieni kitus, tuomet naujų atradimų tikimybė - tik didėja. Todėl lyčių balansas Moksle, kaip ir visose Gyvenimo srityse, yra labai svarbus. Juk pasiekimai mokslinėje veikloje priklauso ne nuo lyties, bet nuo motyvacijos, investuoto laiko ir kantrybės.
 
             Tad raginu  visas jaunas moteris ir merginas drąsiai rinktis mokslinę veiklą ir nustebinti pasaulį!
 

Dr. Rasa Pauliukaitė
FTMC Mokslo tarybos pirmininkė
2022 Vasario 11-toji 
 
 
 
Radijo laidoje apie moteris moksle

Minint vasario 11 d. - Tarptautinę moterų ir mergaičių moksle dieną, Fizinių ir tehnologijos mokslų centro (FTMC) mokslininkė, fizikos mokslų daktarė Renata Butkutė LRT radijo laidoje „Ryto garsai" kalbėjo apie Lietuvos mokslininkių stiprybes ir iššūkius, su kuriais šiandien susiduriama mokslo kelyje.

„Lyderystė - tai ne vien aukštų postų užėmimas ir karjeros aukštuose postuose siekimas. Lyderystė pasireiškia ir mažose grupėse." - sakė dr. R. Butkutė.

Daugiau: LRT mediatekoje (nuo 01:00:57 iki 01:10:18)

LRT radijo laida „Ryto garsai", ved. R. Kupetytė
2022-02-11