Naujienos ir renginiai

Naujienos

2022. 02. 24 -

PAGD primena, kaip pasirengti galimų nelaimių atvejams

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) interneto svetainėje LT72.lt skelbia rekomendacijas, kaip pasiruošti įvairioms ekstremalioms situacijoms.

LT72 - Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms interneto svetainė. Joje pateikiami patarimai gyventojams, kaip elgtis kilus gamtinės, techninės ar socialinės kilmės pavojams. Ekstremalios situacijos atveju svarbiausia likti autonomiškiems 72 val. ir nepanikuoti.

Informacija skelbiama adresu https://www.lt72.lt/.

Valstybės institucijų pagalba buvo atnaujinti svetainėje patalpinti įvairūs patarimai, kaip elgtis gyventojui iškilus gamtiniams, techniniams ar socialiniams pavojams. Atsižvelgiant į Lietuvos kaimynystėje pastatytą atominę elektrinę ir galimus pavojus, interneto svetainėje LT72 daug dėmesio skirta patarimams, kaip pasiruošti Baltarusijos atominės elektrinės avarijai.

Apie gresiančią ar susidariusią ekstremaliąją situaciją gyventojai perspėjami civilinės saugos signalais - įspėjamuoju garsiniu signalu „Dėmesio visiems“ ir įspėjamaisiais, balsu skelbiamais signalais, perspėjimo pranešimais į mobilųjį telefoną (perspėjimo pranešimus gali priimti tie telefonai, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija).

» Kaip elgtis kilus karinėms grėsmėms «

» Ką turime žinoti apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms ir karo metui «

» Ką turime žinoti apie pasipriešinimą: aktyvių veiksmų gairės «

» Ką turime žinoti apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms ir karo metui: rimti patarimai linksmai «

» Ką turime žinoti apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms ir karo metui: rimti patarimai linksmai (anglų kalba) «

» Pilietinio pasipriešinimo abėcėlė. Patarimai, kaip kovoti be ginklų «