Naujienos ir renginiai

Naujienos

2022. 03. 29 -

Stiprėja Japonijos ir FTMC tarpusavio ryšiai: Japonijos ambasadoriaus Tetsu Ozaki vizitas

Pirmadienį, kovo 28 d., Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC) lankėsi Japonijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Tetsu Ozaki, Japonijos ambasados Pirmasis sekretorius Hiroshi Okasaki, patarėjas politikos ir ekonomikos klausimais Renatas Kirtiklis.
 
Pažintinio vizito metu, kurio tikslas – stiprinti Japonijos ir Lietuvos tarpusavio ryšius bei mokslinį bendradarbiavimą, FTMC direktorius Gintaras Valušis svečius supažindino su centro istorija, mokslo tiriamosiomis ir eksperimentinės plėtros veiklomis, aukščiausio lygio įranga aprūpintomis laboratorijomis, išsamiai papasakojo apie centro tyrėjų tarptautines veiklas su kitų šalių kolegomis. Japonijos ambasados atstovai domėjosi bendromis FTMC ir Japonijos mokslininkų veiklomis, tarptautiniais projektais, naujai centre įkurto Jungtinio Lietuvos ir Taivano puslaidininkių ir medžiagų mokslo centro veikla, tikslais.
 
„Japonijos ambasadoriaus vizitas yra svarbus plėtojant tarptautinį mūsų centro bendradarbiavimą su Japonijos mokslininkais. 2013 m. prasidėjęs FTMC bendradarbiavimas su RIKEN institucijų mokslininkais sėkmingai išaugo į visą eilę dvišalių mokslinių projektų. Tikimės, kad šis vizitas dar labiau išplės bendradarbiavimo erdvę, sustiprins tarpusavio ryšius, sinergijas ir plėtrą į aukštųjų technologijų industrijos segmentą.” -  susitikimo metu sakė FTMC direktorius akademikas Gintaras Valušis.
 
Trumpos pažintinės ekskursijos metu svečiai aplankė FTMC Optoelektronikos technologijų bei Medžiagų struktūrinės analizės skyriaus laboratorijas. Japonijos ambasados atstovams dr. Renata Butkutė ir prof. dr. Remigijus Juškėnas pristatė centro mokslininkų kuriamas ir vystomas puslaidininkių nanotechnologijas, aukščiausio lygio įranga aprūpintas laboratorijas, supažindino su elektroninės mikroskopijos, rentgeno spindulių difraktometrijos ir spektrometrijos APC veiklomis, metalų bei jų lydinių elektrolitinių dangų struktūros tyrimais rentgeno spindulių difrakcijos ir elektroninės mikroskopijos metodais.
 
Nuotraukos D. Jokubauskio.
 

Galerija