Naujienos ir renginiai

Naujienos

2022. 04. 01 -

Išleistas dr. Evaldo Tornau apsakymų rinkinys „Pirmoji kino mechaniko meilė“

 
Fizinių ir technologijos mokslų centro habilituotas mokslų daktaras, fizikas, Lietuvos mokslo premijos laureatas, „Lietuvos fizikos žurnalo“ vyr. redaktorius Evaldas Tornau išleido debiutinę apsakymų rinktinę „Pirmoji kino mechaniko meilė“, kurią jau galima rasti knygynų lentynose.
 
Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos išleista knyga, kaip pasakoja autorius, yra apie karo, pokario įvykius ir „brandaus socializmo“ laikus: to meto gyvenimas, įvykiai pateikiami jaunuolio akimis. Pirmojoje FTMC dr. E. Tornau knygoje papasakotas istorijas, vienija tėvo personažas – kartais jis pasakotojas, kartais – pagrindinis, o kartais tik trumpai šmėkštelintis veikėjas.
 
„Mano tėvas ilgą laiką, iki pensijos, dirbo docentu Kauno politechnikos institute, Lengvosios pramonės fakultete. Priežastis, kodėl jo pasakojimų neužrašiau anksčiau, buvo ne jame, nes tėvas kartais vis iš naujo papasakodavo savo istorijas. Priežastis buvo manyje – savo anteną suderinau tik dabar, o ne prieš trisdešimt metų. Tėvas daug prisimena, per daugelį metų gerai nušlifavęs tas istorijas. Nedaug liko žmonių, galinčių papasakoti apie karo metus." - sakė dr. E. Tornau portalui 15min.lt.
 
Visą interviu skaitykite:
 
2022-03-31 15min.lt
 
2022-03-30 lrytas.lt