Naujienos ir renginiai

Naujienos

2022. 05. 02 -

Prof. Arvydui Janulaičiui įteiktas FTMC Mecenato ženklas

Penktadienį, balandžio 30-ąją, akademikui prof. Arvydui Eugenijui Janulaičiui buvo įteiktas 2021 m. FTMC Mecenato ženklas už gerą valią ir esminę paramą, kuriant Optinės koherentinės tomografijos laboratoriją.
 
Ta proga FTMC direktorius akademikas prof. Gintaras Valušis centro bendruomenės vardu dar kartą padėkojo prof. A. Janulaičiui už jo reikšmingą ir svarbią pagalbą,  siekiant išvystyti Lietuvoje naują mokslinę sritį – žmogaus akies mikroskopiją, kuri gebėtų tiksliai diagnozuoti akies ligas ankstyvojoje stadijoje.
 
 
  
 
2020 m. pradėta graži bei prasminga FTMC mecenatystės tradicija - tęsiasi jau antrus metus. Kasmetinės Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) mokslinės konferencijos metu FTMC Mecenato ženklu pagerbiami žmonės, ne tik finansiškai, bet ir nematerialiai, savo veiklomis padedantys stiprinti centre vydomas veiklas, vystyti akademinę, kūrybinę aplinką, garsinti FTMC vardą tarptautinėje mokslo bendruomenėje.
 
Pirmą kartą FTMC Mecenato ženklas – pagarbos ir padėkos simbolis buvo įteiktas 2020 m. FTMC prof. Eugenijui Norkui ir Jungtinės Karalystės Lietuvoje ambasadoriui Brian Olley. Mokslininkas prof. E. Norkus, FTMC surengęs pinigų parodą, populiarinančią mokslą ir mokslininkus, šią asmeninę unikalią numizmatikos kolekciją padovanojo centrui, taip pradėdamas FTMC mecenatystės tradiciją.
 
 
 
  
 
JK ambasadoriaus B. Olley privatus paramos fondas skyrė lėšų trišalio FTMC, JK ir Ukrainos projekto „Joint United Kingdom, Lithuania and Ukraine project - evaluation of nanoparticles from Coronavirus safety perspective", skirto suvaldyti bei stabdyti COVID-19 ir kitų infekcinių ligų plitimą pasaulyje, moksliniams tyrimams būtinai inovatyviai laboratorinei įrangai - aerodinaminiam aerozolio dalelių dydžio spektrometrui įsigyti.
 
Nuotraukos K. Plauškaitės - Šukienės, A. Malinausko ir D. Jokubauskio