Naujienos ir renginiai

Naujienos

2022. 07. 18 -

Inovacijas kuriantis verslas susipažino su „Pramonė 5.0“ iššūkiais ir finansavimo priemonėmis

Liepos 13 d. Fizinių ir technologijos mokslų centre šalies pramonės, verslo, mokslo ir viešojo sektoriaus atstovai susirinko į Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) kartu su partneriu – Lietuvos inovacijų centru (LIC) - organizuotą konferenciją „PRAMONĖ 2030: kaip įlipti į nuvažiuojantį traukinį?“.
 
Joje pristatytos naujausios technologijų tendencijos ir iššūkiai verslui, kurie atsiranda pereinant nuo „Pramonė 4.0“ link „Pramonė 5.0“, žaliasis kursas, skaitmeninimas, finansavimo priemonės, verslo ir mokslo bendradarbiavimo nauda.
 
Europos Komisijos (EK) ambicija yra „Pramonė 5.0“ – kaip būdas užtikrinti Europos ekonomikos ir visuomenės saugumą bei atsparumą. „Pramonę 5.0“ charakterizuoja dviguba transformacija, personalizuota gamyba ir perėjimas prie tvarios plėtros.
 
Verslo ir mokslo bendradarbiavimas yra būtinas siekiant atnešti daugiau naujovių į Lietuvos verslą – renginyje apie tai kalbėjo Fizinių ir technologijos mokslų centro inovacijų vadybininkas Karolis Stašys. Jis pateikė pavyzdžių, kodėl verta investuoti į MTEP ir naujas technologijas, bei pasekmes neinvestavus, neatsižvelgus į mokslininkų rekomendacijas.
 
 
 
Paruošta pagal Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) informaciją