Naujienos ir renginiai

Naujienos

2022. 12. 08 -

FTMC mokslininkė Ieva Plikusienė - 2022-ųjų Lietuvos metų moteris

Trečiadienio vakarą iškilmingai paskelbta 2022-ųjų Lietuvos metų moteris - šiemet šis garbingas titulas atiteko Fizinių ir technologijos mokslų centro ir Vilniaus universiteto, Chemijos ir geomokslų fakulteto mokslininkei ir dėstytojai Ievai Plikusienei.
 
„2022-ųjų Lietuvos metų moteris iš tiesų laužo stereotipus ir ko gero yra geriausias pavyzdys kiek mažai tiesos yra anekdotuose apie blondines. Nepaprastai graži, jauna ir labai protinga. Šiemet šios lietuvės vardą išgirdo viso pasaulio mokslo elitas – ji buvo pripažinta viena perspektyviausių jaunųjų mokslininkių pasaulyje. Birželį Paryžiuje ji už savo mokslinę veiklą apdovanota prestižiniu Tarptautiniu kylančių talentų apdovanojimu. Už savo darbo įvertinimą ji iš dalies gali dėkoti pandemijai. 13 metų biologinius jutiklius tyrusios mokslininkės darbas prasidėjus koronavirusui tapo ypač reikšmingas – jos, kartu su komanda, atliekami tyrimai padeda gauti svarbios informacijos, kuri reikalinga kurti tikslesnius greituosius testus, taip pat charakterizuoti antikūnus, naudojamus gydymui“, – sakė apdovanojimus rengiančio „Lietuvos ryto“ žurnalo „Stilius“ redaktorė Liuminata Vainauskienė.
 
Atsiimdama apdovanojimą Ieva Plikusienė palinkėjo visiems niekada nenustoti tikėti mokslu ir mokslininkais, o ypač moterimis ir mergaitėmis, kurios nori eiti mokslo keliu.
 
„Lietuvos ryto“ žurnalo „Stilius“ kasmet teikiami apdovanojimai šiemet buvo surengti jau 24 kartą. Anksčiau šis titulas buvo suteiktas Almai Adamkienei, Dainai Gudzinevičiūtei, Dalia Ibelhauptaitei, Kristinai Sabaliauskaitei, Asmik Grigorian, Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei ir kitoms daug pasiekusioms moterims.
 
Skaitykite daugiau: portale lrytas.lt
 
 
T. Bauro nuotrauka
Susiję:
rdackus_dsc_1770 mini-edd54998c7178fd513eb84deee0c7ede.jpg
2024. 02. 16 - Dr. I. Plikusienei – valstybės apdovanojimas už Lietuvos garsinimą pasaulyje Mokslininkei įteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medalis.