Naujienos ir renginiai

Naujienos

2023. 01. 30 -

EDIH VILNIUS skatins skaitmeninę transformaciją Vilniaus regione

Startavo Europos skaitmeninių inovacijų centras Vilniaus regionui – EDIH VILNIUS, suteiksiantis unikalias galimybes ne tik Lietuvos verslui, bet ir viešajam sektoriui.
 
Konsorciumo EDIH VILNIUS nariai, sujungdami savo jėgas ir kompetencijas, padės Vilniaus regiono mažoms ir vidutinėms įmonėms bei viešojo sektoriaus organizacijoms didinti konkurencingumą skaitmenizuojant veiklos procesus.
 
Vilniaus regiono smulkus ir vidutinis verslas bei viešojo sektoriaus organizacijos jau gali kreiptis į EDIH VILNIUS konsorciumą dėl skaitmenizacijos paslaugų.
 
EDIH VILNIUS konsultantai identifikuos organizacijų poreikius atlikdami skaitmeninius auditus. Atsižvelgiant į tai bus teikiamos rekomendacijos, kokius sprendimus įdiegti. Rinkoje nesantiems sprendimams bus kuriami ir testuojami prototipai, įmonės bus kviečiamos į specializuotus renginius, kuriuose bus supažindinama su naujausiomis technologijos. Taip pat, bus teikiama pagalba įmonėms pritraukiant investicijas technologijų diegimui. Šios ir kitos skaitmenizacijos efektyvinimo paslaugos bus teikiamos iki 2025 metų pabaigos.
 
„Inovacijos ir skaitmenizacija yra ateities Lietuvos ekonomikos pridėtinės vertės variklis. Daug dirbame siekdami Vilniaus regiono lyderystės šioje srityje tarptautiniu mastu. Verslo, mokslo ir valstybinio sektoriaus bendradarbiavimas sprendžiant skaitmeninius iššūkius čia itin svarbus“, – teigė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.
 
EDIH VILNIUS konsorciumas sieks skatinti dirbtinio intelekto ir skaitmenizavimo technologijų diegimą, didelio našumo kompiuterių naudojimą, bei stiprinti organizacijų kibernetinį saugumą. Vienas iš konsorciumo tikslų – integruoti skaitmenizavimo paslaugas, kurios prisidės prie energijos vartojimo efektyvumo didinimo. Bus siekiama skatinti eko-inovacijų diegimą ir ieškoti sprendimų kaip kontroliuoti energijos suvartojimą ir mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą.
 
Pagrindinės sritys, kuriose konsorciumo nariai teiks paslaugas, apima automatizaciją, išmaniojo miesto kūrimo sprendimus bei išmaniąją sveikatą. Paslaugos skirstomos į keturias kategorijas, pagal kurias konsorciumo nariai konsultuos į juos besikreipiančias įmones bei viešąsias organizacijas. 
 
Skaitmenizacijos paslaugas teikia ekspertai iš 9-ių EDIH konsorciumo narių: Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Vilniaus universiteto, Lietuvos robotikos asociacijos, Visorių informacinių technologijų parko, Lietuvos biotechnologijų asociacijos, Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC), Smart Health DIH, Vilniaus plano. Vilniaus miesto savivaldybė projekte dalyvauja kaip asocijuotas partneris. Prie projekto įgyvendinimo prisidės ir Inovacijų agentūra.
 
Teikiamų paslaugų kaštai bus pilnai padengiami projekto lėšomis, todėl įmonės nepatirs papildomų finansinių išlaidų. Europos Komisijos projektui suteiktas finansavimas leis paspartinti skaitmenizacijos technologijų diegimą ir verslo konkurencingumą Vilniaus regione. Iš viso iki 2026 metų planuojama aptarnauti ir suteikti skaitmenizacijos paslaugas ne mažiau kaip 120 organizacijų.
 
 
Europos Komisija, siekdama paskatinti ekonomikos skaitmeninę transformaciją, inicijavo Europos skaitmeninių inovacijų centrų (European Digital Innovation Hubs – EDIH) kūrimą. Konsorciumas EDIH VILNIUS yra vienas 136 tokių centrų Europoje, gavusių finansavimą teikti skaitmenizavimo paslaugas regionuose.
Susiję:
A.Milda-589dc79e62dfb4bfa109e29ea3512f41.jpg
2023. 09. 28 - Kaip skaitmenizuoti saugumo ir gynybos pramonę: informacinis renginys FTMC Devynios mokslo ir technologijų organizacijos, tarp kurių yra ir FTMC, susibūrė projektui EDIH VILNIUS.