Naujienos ir renginiai

Naujienos

2023. 02. 10 -

J. Šiugždinienė pasveikino jaunas mokslininkes: jūsų pasiekimai įkvepia besirenkančiąsias karjeros kelią

Tarptautinės moterų ir mergaičių dienos išvakarėse švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pakvietė tarptautinių pasiekimų turinčias šalies mokslininkes bei tarptautinių mokslų olimpiadų dalyves ir laureates į diskusiją, kaip daugiau mergaičių ir merginų paskatinti domėtis mokslu.
 
„Nors Lietuva pirmauja pagal mokslininkių moterų skaičių Europos Sąjungoje, norime, kad kuo daugiau merginų drąsiai rinktųsi mokslininkės karjerą tiksliųjų, gamtos mokslų srityse. Todėl svarbu sukurti palaikančias, skatinančias sąlygas, taip pat ir galimybes pabendrauti su jau pasirinkusiomis mokslininkės kelią“, – sakė J. Šiugždinienė.
 
Susitikime dalyvavo FTMC mokslininkės dr. Ieva Plikusienė ir dr. Mažena Mackoit-Sinkevičienė. Jos su kolegėmis jaunoms merginoms linkėjo naudotis visomis galimybėmis siekti išsvajotos profesijos, nebijoti kylančių iššūkių ir nesėkmių.
 
„Svarbu mergaites kuo anksčiau supažindinti su tiksliųjų mokslų sritimi. Taip pat mergaitėms labai svarbu turėti teigiamą pavyzdį, nes tapatindamosi su kitomis moterimis jos galvoja, kad gali pasiekti to paties, matydamos mokslininkes susižavi mokslu“, – sakė I. Plikusienė.


Vasario 11 d. - Jungtinių Tautų Organizacijos paskelbta Tarptautine moterų ir mergaičių moksle diena. 2015 m. JTO Generalinė asamblėja, siekdama, kad didėtų moterų ir mergaičių įsitraukimas į gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos (STEM) mokslinius tyrimus bei būtų pripažinta moterų ir mergaičių vaidmens svarba mokslo bendruomenėse, priėmė rezoliuciją, kurioje nusprendė kiekvienų metų vasario 11 d. paskelbti Tarptautine moterų ir mergaičių moksle diena.

Paruošta pagal Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešimą spaudai.
BNS nuotraukos