Naujienos ir renginiai

Naujienos

2023. 04. 11 -

Kviečiame balsuoti už dr. I. Plikusienę Metų Europiečio (-ės) rinkimuose!

FTMC Nanotechnologijų skyriaus vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Ieva Plikusienė nominuota Metų Europiečio (-ės) 2023 rinkimuose, kategorijoje „Už Vilniaus vardo garsinimą Europoje“. Už mokslininkę galite balsuoti apsilankę naujienų portale lrt.lt.

Dr. I. Plikusienė nominuota „už mokslo proveržį Vilniuje ir paskatą jaunosioms mokslininkėms bei mokslininkams“.

„Vilnius – tai ypatingas miestas. Man jis ypatingas tuo, kad jame gimiau, užaugau, mačiau, kaip jis keitėsi ir vis dar keičiasi. Vilniaus mokslo institucijos užaugino ir naują, nepriklausomos Lietuvos mokslininkų kartą, kuriai priklausau ir aš. Vilniuje turime galimybę vykdyti mokslinius tyrimus, apie kuriuos su pasididžiavimu galime kalbėti ne tik Europai, bet ir pasauliui. Man labai džiugu būti nominuotai už Vilniaus vardo garsinimą Europoje! Kviečiu palaikyti“, – savo feisbuko paskyroje rašo dr. I. Plikusienė.

Balsavimas vyks balandžio 11–25 dienomis. Metų Europiečiai bus paskelbti ir apdovanoti gegužės 9 d. Europos dienos renginio minėjimo metu Vilniuje.

Metų Europiečių 2023 rinkimus jau trečius metus iš eilės Lietuvoje organizuoja Europiečių judėjimas (asociacija European Movement Lithuania – EML), kartu su LR užsienio reikalų ministerija ir Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje.

Daugiau informacijos apie apdovanojimus svetainėje: https://eml.lt/europieciai.

Straipsnį apie Ievos ligšiolinius pasiekimus ir tyrimus skaitykite čia

LRT.LT ir FTMC informacija

(Viršuje dešinėje: dr. Ieva Plikusienė. „L'Oréal Group“ feisbuko paskyros videomedžiagos kadras)