Naujienos ir renginiai

Renginiai ir skelbimai

2023. 05. 16 -

Kaip paruošti išties įtraukiantį pristatymą? Kviečiame į mokymus

Vaizdinės priemonės – galingas įrankis, praturtinantis kalbą, mokymus ir pristatymus. Tačiau parengti geras skaidres gali būti ilgas, varginantis darbas. O ir rezultatas ne visada džiugina. Tad ką daryti, kad Tavo prezentacija nepaliktų abejingų?
 
Kviečiame į mokymų ciklą „Efektyvus vaizdinių priemonių kūrimas šiandien“! Teorinių ir praktinių užsiėmimų metu sužinosime, kaip kurti paveikias skaidres, kokios technikos bei funkcijos palengvina jų darymą.
 
Mokymus ves milzinukalba.lt lektorius, paveikių kalbų kūrimo vedlys Andrius Ivanovas. Jis daugiau kaip 15 metų veda mokymus ir konsultuoja įvairių sričių profesionalus įkvepiančių pranešimų tema. Jo apmokytus pranešėjus galima išvysti didžiausių Lietuvos ir tarptautinių konferencijų scenose.
 
 
Andriui nesvetimas ir mokslo pasaulis: baigęs studijas biochemijos srityje, jis ne kartą moderavo ir skaitė pranešimus, konsultavo pranešėjus mokslinėms konferencijoms, kelerius metus dėstė MRU komunikacijos, kūrybiškumo temas.  2022 m. mokslo populiarinimo renginyje „Tyrėjų Grand Prix“ jis konsultavo FTMC doktorantę Karoliną Maleckaitę, kuri tapo šio konkurso nugalėtoja.
 
Praktinė informacija:
  • Pirmoji mokymų dalis (teorija) vyks gegužės 16 d., 10:00–11:30 val;
  • Vieta: Fizinių ir technologijos mokslų centras (FTMC), Saulėtekio al. 3, Vilnius. Auditorija bus patikslinta registracijoje nurodytu el. paštu artėjant mokymams;
  • Kas gali dalyvauti: visi FTMC darbuotojai, doktorantai ir VU Fizikos ir Chemijos fakulteto studentai;
  • Užsiėmimai nemokami, tačiau dalyvių skaičius ribotas, tad būtina registracija iki gegužės 15 d. 23:59 val.https://forms.gle/q1jSfYLpqztLssxcA

(Andrius Ivanovas. „LinkedIn“ asmeninės paskyros nuotrauka)
 
Apie pirmojo mokymo temą
 
„Nuo duomenų džiunglių iki įtraukiančių pristatymų: paveikių skaidrių anatomija“: taip vadinasi mokymų ciklo teorinė dalis, nuo kurios gegužės 16 d. ir pradėsime. Pasirodo, ne viskas yra skaidrė, kas rodoma kaip skaidrė! Todėl pirmieji užsiėmimai yra skirti įsigilinti į fundamentalias žinias apie vaizdines priemones.
 
Sužinosime, koks yra esminis ryšys tarp formos ir funkcijos. Susipažinsime su informacijos suvokimo psichologija ir auditorijos dėmesio valdymo principais. Gilinsimės į tai, kokios taisyklės galioja tekstui, vaizdinei informacijai bei animacijoms skaidrėse.
 
Gausime ir daugiau patarimų skaidrių kūrimui – bei sužinosime, kaip kuriamos vaizdinės istorijos, prikaustančios auditorijos dėmesį.
 
Mokymų ciklas vien teorija neapsiribos: Jūsų lauks ir praktiniai seminarai, kurių metu ištobulinsite savo temų pristatymo įgūdžius. Į juos pakviesime užsiregistruoti iškart po teorijos paskaitos.
 
Kviečiame tobulėti ir registruotis į teorinę dalį: