Naujienos ir renginiai

Naujienos

2023. 05. 10 -

Dr. I. Plikusienė išrinkta Metų Europiete „už Vilniaus vardo garsinimą Europoje“

Mūsų mokslininkė dr. Ieva Plikusienė išrinkta Metų Europiete, kategorijoje „Už Vilniaus vardo garsinimą Europoje“.
 
Sveikiname ir didžiuojamės!
 
FTMC Nanotechnologijų skyriaus tyrėja buvo nominuota „už mokslo proveržį Vilniuje ir paskatą jaunosioms mokslininkėms bei mokslininkams“. Jai įteikta menininko Liutauro Griežės skulptūrėlė „Geležinis vilkas“.
 
Atsiimdama apdovanojimą Ieva padėkojo visiems, kurie už ją balsavo, ir prisipažino, kad šis įvertinimas jai, kaip vilnietei, nepaprastai malonus. 
 
 
 
(Iš kairės: Europiečių judėjimo valdybos pirmininkė Gaja Šavelė, eurokomisaras Virginijus Sinkevičius, Ieva Plikusienė, Manto Kvedaravičiaus sesuo Jurga Arustienė, Europoos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega ir LR užsienio reikalų viceministrė Jovita Neliupšienė. Organizatorių nuotrauka)
 
„Aš pati esu vilnietė. Čia gimiau, augau, čia pradėjau savo kelią į mokslą. Vilniaus mokslo institucijos užaugino naują, nepriklausomos Lietuvos europiečių mokslininkų kartą, kuriai priklausau ir aš. Mūsų valstybės tapimas ES nare Lietuvos mokslininkėms ir mokslininkams atvėrė nepaprastas tarptautinio bendradarbiavimo galimybes.
 
Džiaugiuosi, kad turiu galimybę dirbti savo šalyje ir atlikti mokslinius tyrimus, apie kuriuos su pasididžiavimu galiu kalbėti ne tik Europai, bet ir visam pasauliui,“ – sakė laureatė.
 
 
(Dr. Ievos Plikusienės nuotrauka)
 
Metų Europiečiais pagrindinėje kategorijoje išrinkti šviesaus atminimo režisierius Mantas Kvedaravičius ir jo sužadėtinė ukrainietė režisierė Hanna Bilobrova. Jiedu pagerbti „už besąlygišką pasiaukojimą, kad pasaulis pamatytų Rusijos vykdomų nusikaltimų žmogiškumui mastą“.
 
Šiemet abejose kategorijose buvo sulaukta per 60 nominantų. Vertinimo komisija atrinko po 5 kandidatus, iš kurių nugalėtojus balsuodami rinko portalo lrt.lt lankytojai.
 
Metų Europiečių 2023 rinkimus jau trečius metus iš eilės Lietuvoje organizuoja Europiečių judėjimas (asociacija European Movement Lithuania – EML), kartu su LR užsienio reikalų ministerija ir Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje.
 
(Viršuje dešinėje: LR užsienio reikalų viceministrė Jovita Neliupšienė, Ieva Plikusienė ir Europiečių judėjimo valdybos pirmininkė Gaja Šavelė. Organizatorių nuotrauka)
Susiję:
rdackus_dsc_1770 mini-edd54998c7178fd513eb84deee0c7ede.jpg
2024. 02. 16 - Dr. I. Plikusienei – valstybės apdovanojimas už Lietuvos garsinimą pasaulyje Mokslininkei įteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medalis.
Vincas(1)a-a0c592cc2c86bd4f9d171a0849eebba9.jpg
2023. 10. 06 - Koronaviruso baltymus tyręs chemikas V. M. Mačiulis – naujasis gamtos mokslų dakataras Jo darbai naudingi tiek mokslui, tiek įmonėms, kurios gamina greituosius COVID-19 testus.