Naujienos ir renginiai

Renginiai ir skelbimai

2023. 09. 27 -

Technologijos gynybos bei saugumo pramonės skaitmenizacijai

2023 m. rugsėjo 27 d., 10 val. kviečiame Vilniaus regiono smulkųjį ir vidutinį verslą (MVĮ) bei viešojo sektoriaus organizacijas į informacinį renginį apie galimybes sustiprinti įmonės skaitmenizacijos brandos lygį su iki 100 proc. nuolaida paslaugoms.
 
Renginio tikslinė auditorija - gynybos ir saugumo pramonė, tačiau gali dalyvauti visi Vilniaus MVĮ bei viešojo sektoriaus organizacijų atstovai, besidomintys skaitmenizacijos paslaugomis. 
 
Europos skaitmeninio dešimtmečio tikslas - iki 2030 m. užtikrinti, kad daugiau kaip 90 proc. labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) pasiektų bent bazinį skaitmeninio intensyvumo lygį. ES valstybėse narėse veikiantys Europos skaitmeninių inovacijų centrai (EDIH) sukurti taip, kad padėtų reaguoti į skaitmeninius iššūkius. Lietuvoje veikia trys EDIH centrai, aptarnaujantys skirtingus šalies regionus. Vilniaus regioną aptarnauja EDIH Vilnius - ekspertai iš 9-ių konsorciumo narių, sujungusių savo jėgas ir kompetencijas robotizacijos, dirbtinio intelekto, sensorinių sistemų, fotonikos ir programinės įrangos srityse. Paslaugų grupės: skaitmeninės brandos vertinimas, inovacijų auditas, „Test before invest“, mokymai, tinklaveika ir kt. FTMC teikia skaitmenizacijos paslaugas kaip EDIH Vilnius narys.
 
Programa
 
9.30 - 9.55 Registracija
10.00 RENGINIO ATIDARYMAS
10.15 Sensorių technologijos ir bandymo prieš investavimą galimybės 
(Karolis Stašys, FTMC inovacijų vadybininkas, technologijų ekspertas)
10.40 Skaitmeninė transformacija - valstybės pagalba siekiant Europos skaitmeninio dešimtmečio tikslų 
(Milda Tamošiūnaitė-Survilienė, FTMC inovacijų projektų vadovė)
11.00 Kava, tinklaveika

 

Po informacinio renginio vyks konferencija „Mokslo ir Gynybos bei saugumo pramonės partnerystė“.

Dalyvavimas renginiuose yra nemokamas, bet būtina REGISTRACIJA. Dalyvių registracija baigta.