Naujienos ir renginiai

Naujienos

2023. 09. 28 -

Kaip skaitmenizuoti saugumo ir gynybos pramonę: informacinis renginys FTMC

FTMC nuotrauka
Devynios mokslo ir technologijų organizacijos, tarp kurių yra ir FTMC, susibūrė projektui EDIH VILNIUS. Vienas iš šio projekto renginių – „Technologijos gynybos bei saugumo pramonės skaitmenizacijai“ – įvyko rugsėjo 27 d. mūsų Centre.
 
FTMC Inovacijų ir technologijų tarnybos inovacijų projektų vadovė dr. Milda Tamošiūnaitė-Survilienė renginio dalyviams pristatė skaitmenizacijos paslaugas, kurias gali gauti Vilniaus regiono įmonės ir viešojo sektoriaus organizacijos. Konkrečiai FTMC suteikia prieigą prie jutiklių technologijų ir suteikia bandymo prieš investavimą galimybę, kitas skaitmeninės transformacijos paslaugas.
 
Šįkart renginyje, kartu su mūsų mokslininkais, dalyvavo Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės atstovai.

EDIH (European Digital Innovation Hubs) – tai Europos skaitmeninių inovacijų centrai, kurių atsiradimą 2022 m. inicijavo Europos Komisija. Europos skaitmeninio dešimtmečio tikslas – iki 2030 m. užtikrinti, kad daugiau kaip 90 proc. labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) pasiektų bent bazinį skaitmeninio intensyvumo lygį.

Vilniaus regioną aptarnauja EDIH VILNIUS – ekspertai iš devynių konsorciumo narių, sujungusių savo jėgas ir kompetencijas robotizacijos, dirbtinio intelekto, jutiklinių sistemų, fotonikos ir programinės įrangos srityse.
 
FTMC ir EDIH VILNIUS informacija
Susiję:
EDIH Vilnius vizualas 2 s-cc701fa6b988a91fd90de0d16655cc2f.png
2023. 01. 30 - EDIH VILNIUS skatins skaitmeninę transformaciją Vilniaus regione EDIH VILNIUS skaitmenizacijos paslaugų konsorciumas: edihvilnius.lt