Naujienos ir renginiai

Naujienos

2023. 10. 11 -

FTMC įvyko pirmasis maltiečių hakatonas, skirtas vaikams ir jaunimui

Maltiečių hakatonas. „Goodlife Photography“ nuotrauka
Spalio 7 d. FTMC pastate (Saulėtekio al. 3) įvyko maltiečių hakatonas. Tai istorinis įvykis Lietuvoje – pirmą kartą tokį idėjų renginį organizuoja nevyriausybinė organizacija.
 
Džiaugiamės galėję prisidėti prie unikalios ir reikšmingos iniciatyvos!
 
Maltos ordino pagalbos tarnyba (maltiečiai) siekia padėti jauniems žmonėms iš socialiai pažeistų šeimų ir parengti juos sėkmingam gyvenimui. Šiam tikslui maltiečiai antrus metus rudenį vykdo paramos akciją vaikams bei jaunimui „Drąsiau į gyvenimą“ ir skatina globojamus jaunus žmones ieškoti savo kelio į savarankišką gyvenimą.
 
Akcija buvo vainikuota maltiečių hakatonu. Juo organizacija atkreipė visuomenės dėmesį ir vietoje tiesioginio prašymo prisidėti pakvietė į renginį, kuris parodė, kad verslas ir mokslo naujovės gali pakreipti jaunimo iš sunkumus patiriančių šeimų, turinčių globos patirčių, gyvenimus šviesesnio rytojaus link.
 
Kaip rašoma maltiečių pranešime žiniasklaidai, hakatone dalyvavo 120 vaikų – maltiečių globojamas jaunimas iš visos Lietuvos: vaikų dienos centrų auklėtiniai, paauglių namų ir atviros jaunimo erdvės lankytojai, maltiečių palydėjimo paslaugą gaunantis jaunimas. Prie jų prisijungė Vilniaus jėzuitų gimnazijos moksleiviai – buvo sudaryta 17 mišrių komandų, kurioms padėjo 13 savanorių mentorių – šalyje žinomų verslo ir mokslo atstovų.
 
 
(Maltiečių hakatonas. „Goodlife Photography“ nuotrauka)
 
„Visas maltiečių hakatono temas pasiūlė patys vaikai, jos buvo aktualios jaunimui – nuo motyvacijos eiti į mokyklą, paauglių patyčių, finansinio raštingumo, sveikos gyvensenos propagavimo, žalingų įpročių naikinimo iki globalių, tokių kaip gamtos išsaugojimas ir patriotiškumas didžiuojantis savo kultūra.
 
Viena aktualiausių temų, kurią rinkosi jaunuoliai, buvo apie tai, kaip patyčias paversti draugyste. Viena komanda, paklaususi, kiek žmonių iš esančių salėje yra patyrę patyčias, pamatė beveik visą auditoriją pakeltomis rankomis. Tai tik įrodo, kad, be globalių temų, labai svarbios yra tos, su kuriomis gyventi čia ir dabar tampa nebepakeliama. Vyresnių jaunų žmonių dėmesio ir aktyvaus nagrinėjimo sulaukė patriotizmo, lietuvių kultūros paveldo išsaugojimo temos.
 
Mentoriams buvo skirtas specialus paruošimas, nes jų vaidmuo šiame renginyje buvo kitoks nei tradiciniuose suaugusiųjų hakatonuose, – siekta sukurti šventę vaikams, kad tai būtų apie draugystę, apie gerumą, apie bendradarbiavimą. Maltiečiai tiki, kad globojami vaikai, susipažinę su mentoriais, jėzuitų gimnazijos moksleiviais, taps draugais ir gyvenime tai jiems padės“, – rašoma maltiečių pranešime.
 
Išsamiau apie renginį skaitykite čia.
 
Maltos ordino pagalbos tarnybos ir FTMC informacija
Susiję:
rudens-krosas-post-8deaec9c1fd6a6290e8597a0f0c678b9.png
2023. 10. 03 - Nauja tradicija: Aukštagirio miške vyks FTMC Rudens krosas Iš viso užsiregistravo net 90 kolegų, kurie pasirinko bėgti 1, 3, 5 arba 10 km distanciją.
Maltieciai__square__smegenys____01a-5f11440ffed995bdf4a4374088ad1c35.jpg
2023. 09. 06 - FTMC prisideda prie maltiečių hakatono – unikalaus jaunimui skirto renginio Maltiečių vaikų ir jaunimo paramos akcija „Drąsiau į gyvenimą“ kulminaciją pasieks spalio 7 d. mūsų Centre.