Naujienos ir renginiai

Naujienos

2023. 11. 20 -

Nacionalinis judumo iššūkis: „Aukštųjų mokyklų“ kategorijoje FTMC surinko didžiausią žingsnių vidurkį!

Unsplash.com nuotrauka

Lapkričio 16 d. finišą pasiekė Prezidento Gitano Nausėdos programėlėje „#Walk15“ inicijuotas Nacionalinis judumo iššūkis, kuris šiais metais pritraukė rekordinį dalyvių skaičių – daugiau nei 160 tūkst.

„Aukštųjų mokyklų iššūkio“ kategorijoje, bendrojoje įskaitoje, FTMC atiteko 14 vieta. Tačiau tai dar ne viskas! Organizatoriai atskirai vertino ir nueitų žingsnių vidurkį vienam komandos dalyviui. Štai čia buvome nepralenkiami: su džiaugsmu pranešame, kad pagal šį rodiklį FTMC užėmė užtikrintą 1-ąją vietą!

Didžiuojamės ir dėkojame aktyviems kolegoms – o ypač šiam Iššūkio lyderių penketukui, kuris surinko daugiausiai žingsnių:

(Dr. Tomas Javorskis. Asmeninio archyvo nuotrauka)

Dr. Tomas Javorskis (Nanoinžinerijos skyrius) – 1 935 100 per du iššūkio mėnesius nueitų žingsnių.

„Šios varžybos buvo labai smagios, toji konkurencija ir žingsnių skaičiavimas labai įtraukė. Sportas man duoda gerą savijautą, o viena mėgstamiausių veiklų – dviračių (tiek plento, tiek kalnų) sportas. Taip stengiuosi daug vaikščioti, renkuosi įvairius maršrutus“, – sako T. Javorskis.  

(Dr. Renata Butkutė. Donato Lazausko / „Trailo Kalvės“ nuotrauka)

Dr. Renata Butkutė (Optoelektronikos skyrius) – 1 682 390 žingsnių;

Renata dalijasi keturiomis priežastimis, kurios ją skatina ir motyvuoja kasdien vaikščioti:

1. Kolektyvo vieningumas. Tokie judumo iššūkiai suburia komandą;

2. Sveikata ir ligų prevencija;

3. Streso valdymas ir geresnė dėmesio koncentracija darbe;

4. Aplinkosauga ir ekologija.

(Dr. Lena Golubewa. „TrailLab“ nuotrauka

Dr. Lena Golubewa (Molekulinių darinių fizikos skyrius) – 1 537 715 žingsnių.

Pasak aktyvios bėgimo renginių dalyvės Lenos, judėjimas jai yra atgaiva: „Tai duoda papildomos motyvacijos, kurios kartais pritrūksta mūsų darbe, kai esame pavargę arba atvirkščiai, kai viskas per lengvai pavyksta. Tad tokie iššūkiai yra savotiška atgaiva. Tai tartum žaidimas, kuris suteikia galimybę kažko pasiekti, bet dėl to nekyla streso, jautiesi patogiai. O kiti žmonės tave įkvepia aktyviam laisvalaikiui.“

(Dr. Asta Grigucevičienė. Asmeninio archyvo nuotrauka)

Dr. Asta Grigucevičienė (Elektrocheminės medžiagotyros skyrius) – 1 509 819 žingsniai.

Mūsų kolegė pėsčiomis kasdien vaikšto tiek į darbą, tiek iš darbo, taip pat savaitgaliais mielai pasivaikščioja vedžiodama šunį.

„Sportas man suteikia naudos tiek fiziniu, tiek psichologiniu atžvilgiu. Prieš pradedant darbo dieną ėjimas suteikia energijos, aktyvumo, žvalumo ir naujų minčių, idėjų, o darbo dienos pabaigoje greitas žingsniavimas lengvai išpučia dienos metu susikaupusį stresą ir įkyrias mintis, tiesiog grožiesi besikeičiančios aplinkos vaizdais.

Rekomenduočiau visiems daugiau judėti atrandant veiklas, kurios jums patinka: ar tai būtų bėgimas, ar ėjimas, ar kokia nors kita sporto šaka. Tai padeda palaikyti sveiką gyvenseną, geresnę emocinę savijautą, puikią nuotaiką, taip pat ugdo atkaklumą ir ištvermę“, – pataria Asta.

(Vladas Gylys. Asmeninio archyvo nuotrauka)

Vladas Gylys (Ūkio skyrius) – 1 508 236 žingsniai.

„Ėjimas man nesvetimas, kiekvieną dieną į darbą ir į darbą vaikštau pėstute. Geras pusvalandis, nuo kalno, paskui į kalno, ir taip einu jau daug metų. Toks ir sportas, greičiau sofos lygio, – šypsosi Vladas, kuris, vis dėlto, nepameta savo dienos rimto. – Yra azartas, užsibrėži tikslą, kad, tarkim, reikia 25 tūkstančius žingsnius į dieną nueiti, ir eini.“  

Nacionalinį judumo iššūkį lapkričio 24 d. vainikuos apdovanojimų ceremonija Prezidentūroje, kur, kartu su įvairių rungčių nugalėtojais, dalyvaus ir FTMC atstovai!

FTMC informacija

Susiję:
Kaledinis begimas FTMC-00a2518848ae92d99e4ebaf8eaecb3ab.jpg
2023. 12. 11 - FTMC mokslininkai dalyvavo kalėdiniame bėgime Šeštadienį vyko nuotaikingasis „Eurovaistinės“ kalėdinis bėgimas.
rdackus_dsc_9115ab-17e27fba6aa6f7c16cb5cbe946c4733f.jpg
2023. 11. 24 - Prezidentūroje apdovanoti Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojai FTMC surinko didžiausią žingsnių vidurkį „Aukštųjų mokyklų iššūkio“ rungtyje.
Trailo kalve FTMC mini-cd048de46eb7eb18a3381f5f08d016a6.jpg
2023. 11. 20 - FTMC Bėgimo klubo komanda dalyvavo varžybose „Trailo Kalvė“ Neries regioninio parko Karmazinų pažintiniame take susirinkę dalyviai išbandė vieną iš keturių trasų.
ftmc_krosasaaa-f3d56ae79ee86ead27b8e840bde6df86.jpg
2023. 10. 23 - Maža sporto šventė: įvyko pirmasis FTMC Rudens krosas! Vėsią popietę susirinko daugiau nei 90 mūsų darbuotojų iš įvairių mokslinių skyrių – ir miško takais bėgo 1, 3, 5 bei 10 km distancijas.