Naujienos ir renginiai

Naujienos

2023. 11. 23 -

Jaunųjų mokslininkų situacija Baltijos šalyse: ateities mokslo potencialo vystymas ar jo švaistymas?

Unsplash.com nuotrauka
Lapkričio 23 d. LR Seimo Konstitucijos salėje vyks tarptautinė konferencija „Jaunųjų mokslininkų situacija Baltijos šalyse: ateities mokslo potencialo vystymas ar jo švaistymas?“

Renginį organizuoja Baltijos šalių mokslininkių asociacija BASNET Forumas, Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centras (VU GMC), Kauno technologijos universitetas (KTU), Fizinių ir technologijos mokslų centras (FTMC). 

Konferenciją globoja LR Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pastaraisiais dešimtmečiais Europos aukštojo mokslo ir mokslinių tyrimų sistemoje įvyko svarbių pokyčių, susijusių su globalizacija. Šie pokyčiai iš esmės pakeitė mokslininkų karjerą, kuri iš tiesinės (kai buvo galima numatyti ateities karjeros etapus) daugeliui tapo neprognozuojama. Jaunųjų mokslininkų karjeros kelyje sustiprėjo senos ir atsirado naujų nelygybės formų bei kitų problemų, susijusių su ilgalaikiu mobilumu ir kitais faktoriais.

Todėl šia Konferencija siekiama atkreipti ES ir Baltijos šalių mokslo politikos formuotojų ir kitų suinteresuotų šalių dėmesį į jaunųjų mokslininkų situaciją Baltijos šalyse, ieškant būdų, kaip ją pagerinti.

Konferencijos metu pagrindinį pranešimą skaitys žymus prancūzų matematikas ir mokslo istorikas prof. Martinas Andleris, darantis stiprią įtaką ES mokslo politikai. Kalbės mokslo politikai, savo tyrimus ir projektus, kaip gerinti jaunųjų mokslininkų situaciją, pristatys tyrėjai ir praktikai iš Vokietijos, Lietuvos, Prancūzijos ir Italijos.

Kitos konferencijos sesijos bus skirtos patiems jauniesiems mokslininkams. Čia apie iššūkius, su kuriais jie susiduria, pasidalins Lietuvos, Latvijos ir Estijos tyrėjai iš Jaunųjų mokslininkų asociacijų, akademijų, mokslu besiremiančių verslo kompanijų ir startuolių įmonių.

Registruotis į renginį galite paspaudę šią nuorodą.

Programą (anglų k.) rasite čia

Organizatorių informacija