Naujienos ir renginiai

Naujienos

2024. 02. 16 -

Dr. I. Plikusienei – valstybės apdovanojimas už Lietuvos garsinimą pasaulyje

Dr. Ieva Plikusienė ir prezidentas Gitanas Nausėda. Roberto Dačkaus / Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotrauka
Dar viena džiugi žinia!
 
Valstybės atkūrimo dienos proga prezidentas Gitanas Nausėda vasario 16 d. įteikė valstybės apdovanojimus už nuopelnus Lietuvai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje.
 
FTMC Nanotechnologijų skyriaus mokslininkė dr. Ieva Plikusienė apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu! Ji įvertinta „už aukščiausio tarptautinio lygio biotechnologijos tyrimus, svariai prisidedančius prie mokslo pažangos įvairiose srityse, už Lietuvos garsinimą pasaulyje“.
 
Sveikiname kolegę ir labai didžiuojamės! 
 
„Išties, man tai bene reikšmingiausias įvertinimas, nes dirbti Lietuvai, prisidėti prie mokslo vystymo čia, savo šalyje, kur gimiau ir augau, laikau didžiausia vertybe. Nors daug mokslinių tyrimų tenka atlikti su kolegomis iš užsienio, visi mano moksliniai darbai, kurių bendraautorė esu, turi lietuviškų institucijų prieskyras VU ir FTMC.
 
Ir šiandien aš dar kartą drąsiai sakau – didžiuojuos, kad esu lietuvė. Su Lietuvos gimtadieniu MUS visus ir visas! Švęskime Lietuvą nes juk MES ir esame valstybė! Vardan Tos!“ – savo feisbuko paskyroje rašo I. Plikusienė.
 
 
(Dr. Ievos Plikusienės feisbuko paskyros nuotrauka)
 
Ceremonijoje apdovanotas ir dar vienas žmogus, susijęs su mūsų Centru – tai FTMC Mokslo tarybos narys, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas, ekonomistas Vidmantas Janulevičius. Jam įteiktas Gedimino ordino Riterio kryžius „už ilgametį indėlį vystant Lietuvos pramonę ir drąsias inovacijas žaliojo kurso srityje, už iniciatyvumą ir atstovavimą Lietuvos verslui užsienio rinkose“.

Sveikiname ir dėkojame už bendradarbiavimą!

(Vidmantas Janulevičius ir prezidentas Gitanas Nausėda. Roberto Dačkaus / Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotrauka)

Vasario 16-osios proga paskelbtu dekretu G. Nausėda iš viso apdovanojo 89 Lietuvos Respublikai nusipelniusius žmones, tarp jų – 13 užsienio valstybių piliečių.

Prezidento teigimu, valstybės atkūrimo diena parodo, koks svarbus mūsų bendras pasirengimas dirbti Lietuvai, ją stiprinti ir garsinti jos vardą visame pasaulyje. Pasak šalies vadovo, neatsitiktinai būtent Vasario 16-ąją tradiciškai įteikiami valstybės apdovanojimai tiems Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams, kurie savo darbais prisideda prie mūsų šalies augimo, klestėjimo ir jos žmonių gerovės, taikių ir produktyvių tarptautinių ryšių plėtros. Kiekvienais metais turime progą įsitikinti, kad šiandienos pasaulyje nesame vieniši – turime daugybę partnerių, sąjungininkų ir draugų.

„Noriu ištarti nuoširdų ačiū visiems ir kiekvienam, kas rūpinatės bendrais Lietuvos reikalais ir daugelio iššūkių akivaizdoje kuriate mums taip reikalingą vienybę. Vienybę, kuri taip įspūdingai peržengia mūsų šalies ribas ir sujungia Lietuvą su bendraminčiais visame pasaulyje. Tegul Jūsų visų darbai tampa įkvepiančiu pavyzdžiu ir visuomet liudija šviesos pergalę prieš tamsą!“, – susirinkusiems Prezidentūros Baltojoje salėje sakė šalies vadovas.

Prezidento komunikacijos grupės / FTMC informacija

Susiję:
344309900_TRys-b2415afb9a5af25adbfe2ac7e49f8cf8.jpg
2023. 05. 10 - Dr. I. Plikusienė išrinkta Metų Europiete „už Vilniaus vardo garsinimą Europoje“ Ieva dėkoja visiems, kurie už ją balsavo, ir sako, kad šis įvertinimas jai, kaip vilnietei, nepaprastai malonus.
Ieva Loreal 1 (1)-8a9757583db7b7c44e95d23867b8062c.png
2023. 03. 14 - Pasaulinio pripažinimo sulaukusi dr. I. Plikusienė: dirbame tam, kad visiems būtų geriau gyventi Koronaviruso baltymų ir antikūnų sąveikas tirianti mokslininkė tapo tikra „roko žvaigžde“ Lietuvoje ir svetur.
Ieva-Plikusienė-Stilius-2022-metų-moteris_T.Bauro-nuotr-s-70dd23e46f1a9dbc677c68c6ad36df09.jpg
2022. 12. 08 - FTMC mokslininkė Ieva Plikusienė - 2022-ųjų Lietuvos metų moteris
Ieva Plikusiene Loreal 2021 s-0c2b2749dbcfac17280b383ad170f02a.jpg
2021. 06. 17 - Dr. Ieva Plikusienė pelnė prestižinį „Moterims moksle” apdovanojimą Kas rašoma, matoma ir girdima žiniasklaidoje apie FTMC