Naujienos ir renginiai

Naujienos

2024. 02. 27 -

FTMC mokslininkai Vilniaus aukštųjų mokyklų stalo teniso turnyre užėmė 1-ąją ir 3-iąją vietas!

Matas Vilkas, dr. Žilvinas Ežerinskis ir dr. Egidijus Auksorius. Nuotraukos iš asmeninio archyvo
Vasario 26 d. VILNIUS TECH Sporto ir meno centre vyko Vilniaus miesto aukštųjų mokyklų darbuotojų stalo teniso varžybos. Šiemet pirmąkart jose dalyvavo ir FTMC mokslininkai, kurie pasirodė su trenksmu – dr. Žilvinas Ežerinskis užėmė 1-ąją, o dr. Egidijus Auksorius – 3-iąją vietą.
 
Sveikiname kolegas ir didžiuojamės!
 
Po sėkmingų varžybų, organizatoriai mūsų Centro atstovus pakvietė kartu pažaisti dažniau – ir dabar planuojama, kad Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH), Vilniaus universiteto ir FTMC darbuotojai vienoje ar kitoje salėje susirinks pasirungti kas mėnesį.
 
Pergalingas debiutas
 
Pirmadienio turnyre mūsiškiai iš pradžių rungėsi dviejose skirtingose grupėse, kuriose po kartą pralaimėjo ir liko antri. Toliau vyko pusfinaliai ir finalai dėl 1 ir 3 vietų. Partijos buvo žaidžiamos iki dviejų pergalių, teisėjavo vienas geriausių stalo teniso profesionalų Lietuvoje Matas Vilkas.
 
 
(Dr. Žilvinas Ežerinskis. Asmeninio archyvo nuotrauka)
 
„Kai išėjom į kitą etapą, jau ir jaudulys atsirado... Iš pradžių galvojom, nueisim tiesiog pasižiūrėti, koks čia mūsų lygis, gal laimėsim bent vieną partiją, o gavosi visai neblogai... Sukovojom už FTMC“, – šypsosi FTMC Branduolinių tyrimų skyriaus fizikas Ž. Ežerinskis. Tiek jis, tiek E. Auksorius tokiose varžybose dalyvavo pirmą kartą gyvenime!
 
„Džiaugiuosi, kad mums su Žilvinu pakako drąsos ten atvykti, – juokiasi FTMC Optoelektronikos skyriaus fizikas E. Auksorius. – Nors dalyvių susirinko daug, nebuvo lengva prieš juos žaisti. Rimtas turnyras, jaudulys...“
 
Norite žaisti stalo tenisą? Prisijunkite!
 
Beje, pasirodo, stalo tenisas – senas FTMC „branduolistų“ pomėgis! Žilvinas prisimena, kad Branduolinių tyrimų skyriaus mokslininkas prof. habil. dr. Vidmantas Remeikis yra vienas iš tų, kuris savo metu „užkrėtė“ kolegas stalo tenisu... ir pats dažniausiai prieš juos laimėdavo.
 
Ž. Ežerinskis pasakoja, kad stalo tenisą žaidžia nuo mokyklos laikų, tiesa, paskui susidomėjimas šia sporto šaka dingo. Tačiau raketę mokslininkas vėl paėmė prieš penkerius metus, kai būtent FTMC pastate pradėjo žaisti su Vilniaus universiteto Teorinės fizikos ir astronomijos instituto mokslininku dr. Dariumi Jurčiukoniu. Pamažu prie jų prisijungė ir daugiau mokslininkų – o šiandien stalo tenisui susirenka iki aštuonių žmonių.
 
Jie žaidžia vakarais po darbų, kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį, 19.00 val. I aukšte, šalia baro ir A101 salės. Ž. Ežerinskis dėkoja FTMC administracijai už suteiktą galimybę bei nupirktus stalo teniso stalus – ir kviečia visus norinčiuosius prisijungti pažaisti!
 
 
(Dr. Egidijus Auksorius. FTMC nuotrauka)
 
„Aš anksčiau žaisdavau krepšinį, dabar jau ne. O kai prieš dvejus metus grįžau iš užsienio [po 16 metų studijų ir darbo Jungtinėje Karalystėje, JAV, Prancūzijoje ir Lenkijoje – S. B.], pamačiau, kad vienas pažįstamas dažnai pas mus žaisdavo stalo tenisą. Sakiau: reikia ir man pabandyti. Iš pradžių buvo nedrąsu, paskui žiūriu, kad visai smagu. O dabar žaidžiu kiekvieną kartą.
 
Žilvinas – geras žaidėjas, kiti irgi. Kai su jais nuolat žaidi, tobulėji. O po vakarykščio turnyro atsirado daugiau entuziazmo ir pasitikėjimo“, – dalijasi Egidijus.
 
Parengė Simonas Bendžius
Susiję:
FTMC komanda-ac58bf9a8ca6a18946b6479cb450220c.jpg
2024. 04. 15 - FTMC komanda – VU gimtadienio iššūkio nugalėtoja! Balandžio 13-ąją Vilniaus universiteto 445-ojo gimtadienio proga vyko orientacinis žaidimas.
Krosas 0-7ac698ed4c16232259bee450b7aef8b9.jpg
2024. 02. 26 - FTMC žiemos krosas: pirmąkart susibūrė trys aukštojo mokslo institucijos Bėgime dalyvavo FTMC, VU ir VILNIUS TECH darbuotojai.
Cėpla FB 2-4de7da9bb1c8e6cc8451030287834a82.jpg
2024. 01. 25 - Dr. V. Cėpla įvertintas už nuopelnus kiokušin karatė sporte Mūsų kolega yra daugkartinis Lietuvos čempionas, pasaulio ir Europos prizininkas.
rdackus_dsc_9115ab-17e27fba6aa6f7c16cb5cbe946c4733f.jpg
2023. 11. 24 - Prezidentūroje apdovanoti Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojai FTMC surinko didžiausią žingsnių vidurkį „Aukštųjų mokyklų iššūkio“ rungtyje.