Naujienos ir renginiai

Naujienos

2024. 03. 15 -

Rašyk Nacionalinį diktantą Gyvybės mokslų centre

Tradicija atgimsta: Nacionalinis diktantas kviečia nebijoti suklysti
 
Po kelerių metų pertraukos Nacionalinis diktantas sugrįžta ir vėl pakvies prie popieriaus lapo visus kalbos aistruolius. Diktantas per LRT RADIJĄ bei portale LRT.lt skambės kovo 15 dieną.
 
Jau keturioliktą kartą rengiamas Nacionalinis diktantas yra bendras VšĮ Pilietinės minties instituto ir LRT renginys, diktantą remia AB „Šiaulių bankas“.
 
Atviras visiems kalbos mylėtojams, Nacionalinis diktantas ir šiemet skatins dalyvius atskleisti savo prieraišumą lietuvių kalbai bei siūlys nebijoti suklysti, nes kiekviena klaida tampa kelrodžiu į mokymąsi. Pagrindinis šių metų organizatorių šūkis – „Rašyk. Klysk. Išmok“.
 
Penktadienį, kovo 15 d., 11 val., diktantas bus transliuojamas per LRT RADIJĄ ir portale LRT.lt. Gyvybės mokslų centre diktantą galima bus rašyti R105 auditorijoje – kviečiame prisijungti visus norinčiuosius! Prašome atvykti 10:45 ir atsinešti savo mėgstamiausią rašiklį.
 
Nacionalinis diktantas tradiciškai išrinks raštingiausią mokinį, raštingiausią suaugusįjį ir raštingiausią užsienio lietuvį. Diktanto finalas bus rengiamas gegužės mėnesį Vilniuje.
 
Registracijos diktantui nereikia. Plačiau paskaityti galite https://diktantas.lrt.lt/
 
Organizatorių informacija