Naujienos ir renginiai

Naujienos

2024. 04. 19 -

FTMC lankėsi vienos didžiausių Prancūzijos įmonių viceprezidentas

Iš kairės: Gintaras Vilda, Arūnas Urbšys, dr. Vladimir Popov, Danielis Pero, Johnas Kitchingmanas, dr. Rasa Pauliukaitė, dr. Kristina Plauškaitė-Šukienė, prof. habil. dr. Gintaras Valušis ir dr. Saulius Tumėnas. FTMC nuotrauka
Balandžio 18 d. FTMC lankėsi prancūzų įmonės „Dassault Systèmes“ vyr. viceprezidentas globaliam klientų įtraukimui Johnas Kitchingmanas. Į Lietuvą jis atvyko skaityti pranešimo renginyje „Metų ekonomikos forumas '24“, kurį organizuoja Lietuvos pramonininkų konfederacija.
 
Šia proga ekspertas taip pat susitinka su gamtos ir technologijos mokslų bei pramonės lyderiais, siekdamas sužinoti apie šio sektoriaus veiklą ir pasiekimus Lietuvoje. J. Kitchingmanui lankantis FTMC, abi pusės pristatė savo atliekamus darbus, svarbiausius planus ir išreiškė norą ieškoti bendradarbiavimo galimybių.
 
Tarptautinė korporacija „Dassault Systèmes“ (arba „3DS“) kuria programinę įrangą, skirtą 3D gaminių projektavimui, modeliavimui, gamybai ir kitiems su 3D susijusiems produktams. Bendrovė vykdo veiklą šiose srityse: gamybos pramonė, gyvybės mokslai ir sveikatos apsauga bei infrastruktūra ir miestai.
 
 
(„IN RE“ projektų vystymo direktorius Arūnas Urbšys ir „3DS“ viceprezidentas J. Kitchingmanas. FTMC nuotrauka)
 
Pastaruoju metu „3DS“ sparčiai vysto vadinamąją virtualiųjų dvynių (angl. Virtual Twin) technologiją bei paslaugas – prieš įmonėms sukuriant produktą ar pradedant procesą, iš pradžių visa tai galima sukurti virtualiojoje erdvėje: pavyzdžiui, sukonstruoti robotą, imituoti visą jo aplinką, modeliuoti jo veiksmus, ištirti, kaip jis „elgsis“ kai bus pagamintas, naudojamas ar veikiamas įvairių trikdžių.
 
Ši technologija – daug žadanti, o „3DS“ siekia ją integruoti ir į medicinos sritį, užkertant kelią įvairioms ligoms ar tiksliau numatant, kaip jas geriau gydyti.
 
 
(FTMC nuotrauka)
 
Daugiau nei 23 tūkstančius darbuotojų turinti „3DS“ patenka tarp 20 didžiausių programinę įranką tiekiančių kompanijų pasaulyje, skaičiuojant pardavimus, pelną, turtą ir vertę rinkoje.
 
Šios korporacijos viceprezidentą J. Kitchingmaną bei pardavimų vadybininką Šiaurės ir Baltijos šalių partneriams Danielį Pero vizito FTMC metu lydėjo Gamybos inovacijų slėnio direktorius Gintaras Vilda bei įmonės „IN RE“ atstovai – direktorius dr. Vladimir Popov ir projektų vystymo direktorius Arūnas Urbšys.
 
„Dassault Systèmes“ yra Gamybos inovacijų slėnio technologinis partneris, o tarptautinei prancūzų įmonei atstovauja šiame slėnyje įsikūrę „IN RE“. Jie vykdo „3DS“ paslaugos – virtualiųjų dvynių laboratorijos „3D Experience Excellence Center“ operatoriaus darbą.
 
 
(Dr. Remigijus Juškėnas demonstruoja nuotraukas, darytas naudojant skenuojantį elektroninį mikroskopą. FTMC nuotrauka)
 
Po neformalaus ir viltingo pokalbio, delegacija apsilankė keletoje FTMC laboratorijų. Prof. habil. dr. Arūnas Ramanavičius papasakojo apie Nanotechnologijų skyriuje atliekamus pažangius tyrimus, o Medžiagų struktūrinės analizės skyriaus atstovas dr. habil. proc. Remigijus Juškėnas pristatė galingą mokslinę įrangą – skenuojantį elektroninį mikroskopą ir rentgeno spindulių difraktometrą.
 
FTMC ir Gamybos inovacijų slėnio informacija
Susiję:
Irina, Karolis ir Mantas-2a49c5f032d6600132acc6231aa1f84a.jpg
2024. 04. 12 - Trijų jūrų iniciatyvos renginyje – ir FTMC inovacijų specialistai Jie pristatė mūsų Centre sukurtas technologijas bei produktus, skirtus tiek civiliams, tiek kariuomenei.
Rita Plukiene podcast-bd0a5eb5254f3ec2d4dbd35d77d77b84.jpg
2024. 04. 11 - Tinklalaidė „Tai ką jūs ten darot?“: radioaktyviųjų dalelių tyrimai Apie svarbius, įdomius darbus pasakoja FTMC Branduolinių tyrimų skyriaus fizikė dr. Rita Plukienė.
Raciukaitis 1-c9f6b33b6645fd7f6a88689eeaacbd6e.jpg
2024. 04. 05 - Fizikas dr. G. Račiukaitis apie daug žadančius ELI lazerius: jų greitintuvai galingi kaip CERN‘o, tik užima kur kas mažiau vietos Balandžio 5 d. FTMC įvyko reikšmingas tarptautinis seminaras.
Memorandumas1-26712476bda787278b70ffc627fe3020.jpg
2024. 01. 29 - FTMC ir Pietų Korėjos institutas KITECH pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą „Jų patirtis, žinios ir, tikimės, būsimi bendri projektai bus labai naudingi“, – sako FTMC vadovas prof. G. Valušis.