Naujienos ir renginiai

Naujienos

2018. 05. 11

Jaunieji Lietuvos fizikai stebina Europą nuveiktų darbų mastais

Europos Fizikų Draugijos Jaunosios Mintys (EPS Young Minds) organizacija – tarptautinė platforma, vienas sėkmingiausių iki šiol EPS pasiūlytų projektų.

EPS – didžiausia organizacija apjungianti fizikus ir remianti fiziką Europoje. Šiuo metu Europoje veikia virš 50 EPS Young Minds skyrių (tarp jų – Šveicarija, Vokietija, Švedija, Lenkija, UK, Belgija, Rusija ir t.t.. Jaunieji mokslininkai prisideda prie fizikų mokslinės bendruomenės stiprinimo savo šalyse – tiek fizikos studentų tarpe, tiek platesne mokslo populiarinimo savo šalyje prasme. Kasmet vyksta visų skyrių ir jos pagrindinių Lyderių suvažiavimas, kurio metu jie pristato savo vykdomą mokslinę veiklą ir pateikia savo skyrių nuveiktų darbų ataskaitas. 

Šių metų EPS YM Leadership Meeting įvyko Čekijos technikos universitete Prahoje. EPS YM Vilniaus skyrius, kurio būstinė yra Fizinių ir technologijos mokslų centre, nustebino kitų šalių skyrius savo nuveiktų darbų mąstais (EPS YM savo sąskaitoje turi netgi apdovanojimą už tai).

EPS YM Vilnius šiemet ir vėl laimėjo kelis grantus ir galėjo prisidėti prie „Open Readings“ konferencijos organizavimo ir Nacionalinio Pi čempionato rengimo. Nuo 2016 metų EPS YM Vilnius kartu su FTMC ir Brolis Semiconductors yra vienas iš trijų pagrindinių partnerių, prisidedančių prie Puslaidininkių Fizikos Seminarų Saulėtekyje organizavimo ir moderavimo.

EPS YM Vilnius nariai rėmė ir DFT programavimo dirbtuves FTMC užsakydami tam reikalingas knygas, taip pat EPS YM Vilnius nariai prisidėjo prie FizTech ir LNFK konferencijų rengimo, teorinės fizikos seminarų „Seminars in Saulėtekis“ organizavimo, važiavo į mokyklas populiarindami fiziką tarp moksleivių ir t. t.

Nuo 2016 m. vadovauju šiam skyriui. Vienas pagrindinių mano tikslų – ugdyti naują fizikų kartą, sukurti kryptingą ir kūrybingą erdvę, aistros mokslui vedama judėjimą. Esame atviri pasiūlymams, bendradarbiaujame su OSA ir SPIE. studentų skyriais veikiančiais Fizikos fakultete. Jeigu kas nors turėtų gražių inicjatyvų – su džiaugsmu prisidėsime prie jų įgyvendinimo. Tik kartu veikdami mes būsime stiprūs, ryškūs, drąsus ir kūrybingi. Vivat Fizika!

Mažena Mackoit Sinkevičienė