Naujienos ir renginiai

Naujienos

2018. 05. 11

Gegužės 10 d. LITEK'e svečiai iš Jungtinių Arabų Emyratų

Gegužės 10 d. Lazerinių ir inžinerinių technologijų klasteryje (LITEK™) svečiavosi Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) verslo delegacija ir akredituotas Lietuvai JAE ambasadorius Yousif Eisa Hassan Eisa AlSabri. Prieš tai apsilankiusi Estijoje bei Latvijoje, delegacija atvyko verslo misijai į Lietuvą. Šio vizito pagrindinis tikslas - susipažinti tiek su Lietuvos tradicinės pramonės ir žemės ūkio sektorių veikla, tiek su aukštųjų technologijų sektorių pasiekimais, siekiant suaktyvinti tarpvalstybinį ekonominį bendradarbiavimą.
Delegacija iš JAE vizitavo Lazerinių ir inžinerinių technologijų klasterio laboratorijas, domėjosi vystomomis 3D spausdinimo technologijomis, taip pat kuriama didelės galios lazerių sistema ir jos galimybėmis bei pritaikymu.
Delegacija susitiko su keleto LITEK™ įmonių vadovais. Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) veiklos modelį, bendradarbiavimo tarptautinėje erdvėje, sėkmingą FTMC technologinių įmonių kūrimosi fotonikos srityje patirtį pristatė šios institucijos direktorius prof. habil. dr. Gintaras Valušis, pabrėždamas mokslinių tyrimų optoelektronikoje svarbą vystant inovatyvią pramonę Lietuvoje.
Susitikime dalyvavęs p. Giedrius Valuckas, Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos (LINPRA) investicinio komiteto vadovas, Lietuvos laisvųjų ekonominių zonų asociacijos valdybos narys, delegaciją supažindino su LINPRA pagrindine misija - prekių ir paslaugų eksporto skatinimu, pramonės sektoriaus įmonių konkurencingumo, tarptautiškumo, mokslininkų ir inžinierių veiklos sinergijos didinimu bei Lietuvos inžinerinio sektoriaus pasiekimais, šalies pramonės eksporto kryptimis,  akcentuodamas Lietuvos, kaip strategiškai patogaus (vietos bei kaštų atžvilgiu) gamybos centro ir vartų į Europos rinką, patrauklumą investuotojams.