Naujienos ir renginiai

Naujienos

2018. 11. 13

Lapkričio 12 d. FTMC koncertavo „Sekmadieninis vario dūdų orkestras“

„Jokių lazerių ir fejerverkų - tik gera muzika“, - tokiais žodžiais „Sekmadieninis vario dūdų orkestras“ kvietė Fizinių ir technologijos mokslų centro darbuotojus į 2018 m. lapkričio 12 d. NFTMC pastate vykusį koncertą „Vėjas gluosniuose“.
 
Skambėjo R. Stanaičio, P. Graham, J. Curnow, M. Burch, B. Haemouths kūriniai (solistas Dovas Lietuvninkas (kornetas), dirigentas Tadas Šileika).
 
Renginio vaizdo įrašas:
 
 
„Sekmadieninis vario dūdų orkestras“, dar žinomas kaip Sunday Brass Band, susikūrė 2014 metais, kai kompozitorius, orkestruotojas ir dirigentas Tadas Šileika pakvietė savo bičiulius bei buvusius studentus burtis į naują orkestrą.
 
Taip netrukus susiformavo „Sekmadieninis vario dūdų orkestras“, kurio pavadinimas kilo iš kiek neįprastos repeticijoms pasirinktos savaitės dienos. Šiandien orkestro pagrindą sudaro gimtuosius jaunimo orkestrus „išaugę“ muzikantai bei grojimo džiaugsmo nepraradę orkestrų vadovai.

Kolektyvas koncertuoja nedažnai, tačiau visuomet stengiasi pradžiuginti savo klausytojus originaliomis programomis ir – dažniausiai – šalyje dar negirdėtais kūriniais.