• Nekoreguojami

Nekoreguojami

2018. 12. 05

FTMC inovacijos – biotechnologijų parodoje „BioFit“

2018 m. gruodžio  4-5 d. gyvybės mokslų parodoje „BioFit“, šiemet  surengtoje Lilio mieste (Prancūzija), Lietuvos tyrėjai, vienijami atviro mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros  tinklo „Open R&D Lietuva“, pristatė kuriamas technologijas ir teikiamas mokslo paslaugas. Šioje parodoje Fizinių ir technologijos mokslų centras pristatė kelias iš daugelio sukurtų ir visiškai parengtų taikyti inovacijų biomedicinos ir biotechnologijų srityse.
 
„BioFit“ paroda - vienas svarbiausių Europos renginių, skirtų skatinti akademinės bendruomenės ir pramonės bendradarbiavimą gyvybės mokslų srityje. Čia susitinka tyrėjai ir technologijų perdavimo specialistai, farmacijos įmonių ir  biotechnologijų  bendrovių atstovai. Užmezgami  kontaktai vėliau dažnu atveju  išsirutulioja į naudingas bendradarbiavimo sutartis. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) kuruojamas „Open R&D Lietuva“ tinklas sudarė sąlygas Lietuvos mokslininkams pristatyti šioje parodoje.
 
Fizinių ir technologijos mokslų centras (FTMC), vienas  „BioFit“ parodos dalyvių, pristatė kelias iš daugelio sukurtų ir visiškai parengtų taikyti inovacijų biomedicinos ir biotechnologijų srityse – nuo dirbtinių ragenų iki inovatyvių antibakterinių dangų vaistų bei maisto pakuotėms. Tokiomis technologijomis galima pagreitinti žaizdų gijimą, grąžinti regėjimą, užtikrinti švarią ir saugią aplinką.
 
„Šioje mugėje siekiame pritraukti naujų industrinių partnerių, kuriems galėtume perduoti mūsų sukurtas technologijas, kad jos taptų prieinamos plačiajai visuomenei ir padėtų spręsti opias sveikatos problemas”, –  patikino FTMC atstovas Karolis Stašys.