Naujienos ir renginiai

Naujienos

2019. 01. 03

Saulėtekyje nutūpė angelas

2019 m. sausio 2 d. virš Fizinių ir technologijos mokslų centro pastato (Saulėtekio al. 3, Vilnius) centrinio įėjimo nutūpė skulptoriaus Vaido Ramoškos sukurtas angelas.
 
Ukmergėje gyvenančio skulptoriaus Vaido Ramoškos kurti angelai jau tapo Vilniaus, besivadinančio žemai skraidančių angelų miestu, simboliu.
 
Vilniaus angelų istorija prasidėjo 2004 m., kai Vilniaus savivaldybė, „kovodama“ su viešojo transporto stoteles, reklaminius stendus ir kt. miesto turtą niokojančiais miesto gyventojais, nusprendė sukurti kažką, kas vilniečiams ir miesto svečiams keltų itin pozityvias emocijas ir ko laužyti ar kitaip niokoti tiesiog nekiltų ranka.
 
Taip Vilniuje atsirado V. Ramoškos sukurti balti angelai, kurie lyg niekur nieko sėdėdavo sostinės centre ant pastatų atbrailų, balkonų, suoliukų. Kai kurie jų net nebuvo pritvirtinti, todėl žmonės galėjo su jais elgtis gana laisvai – perkelti iš vienos vietos į kitą, pasisodinti šalia.
 
Šiuo metu Vilniuje yra apie 200 angelų, antra tiek jų yra kituose Lietuvos miestuose ir užsienyje (Portugalijoje, Latvijoje, Estijoje, Belgijoje, Švedijoje, Airijoje, Slovėnijoje, Italijoje ir kitur).