Naujienos ir renginiai

Naujienos

2019. 04. 03

FTMC delegacija dalyvavo didziausioje Europoje industrinėje parodoje ir pristato sukurtas technologijas

2019 m. balandžio 1-5 dienomis Hanoverio mieste, Vokietijoje Lietuvos mokslo delegacija, vienijama atviro mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros tinklo „Open R&D Lietuva“, dalyvauja didžiausioje pasaulinėje pramonės parodoje „Hannover Messe 2019“.
 
Šioje parodoje sukurtas technologijas, išradimus ir teikiamas paslaugas verslui pristato net 6 šalies mokslo įstaigos jungtiniame Lietuvos stende, kuriuo pasirūpino Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) kuruojamas „Open R&D Lietuva” tinklas.
 
„Hannover Messe 2019“ parodoje jungtiniame Lietuvos stende dalyvauja Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU), Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), Kauno technologijos universitetas (KTU), Klaipėdos universitetas (KU), Lietuvos energetikos institutas (LEI) ir Fizinių ir technologijos mokslų centras (FTMC).
 
Lazerinės ir energetikos technologijos
FTMC šįmet „Hannover Messe“ parodoje pristato inovatyvias aliuminio dangas bei lazerinius diodus. „Mūsų sukurtos dangos leidžia suteikti unikalias antibakterines bei antigrybelines savybes. Taip pat galima smarkiai padidinti atsparumą dilimui kas leidžia gaminti praktiškai amžinas detales. Lazeriniai diodai veikiantys infraraudonojoje srityje yra naujas lietuvių proveržis lazerinėse technologijose, leidžiantis lazerines sistemas sumažinti iki žiebtuvėlio dydžio ir gerokaijas atpiginti“, - pasakoja FTMC inovacijų vadybininkas Karolis Stašys.
 
Kitas FTMC atstovas Linas Eriksonas parodoje pristato Lietuvos lazerinių technologijų pasiekimus, bendrų mokslo-verslo projektų galimybes su Lietuvos mokslinių tyrimų institucijomis fotonikos, chemijos ir medžiagų mokslo srityse, taip pat dalyvavimą klasterių iniciatyvose.
 
 
 
Jau penkti metai Lietuvos tyrėjai tarptautinėje mokslo, technologijų ir inovacijų rinkoje prisistato su “OPEN R&D Lietuva“ ženklu. Jis leidžia mūsų universitetams ir institutams, kaip vieno tinklo nariams, būti labiau matomiems tarptautiniame kontekste.
 
MITA kuruojamas atviras mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros tinklas Open R&D Lietuva“, subūręs visus šalies valstybinius universitetus, mokslinių tyrimų institutus, mokslo ir technologijų parkus bei atviros prieigos centrus, padeda susitikti moderniausias technologijas plėtojantiems Lietuvos tyrėjams su mūsų šalies ir užsienio verslininkais, skatina jų bendradarbiavimą. Tai didžiausias Baltijos šalyse inovacijų infrastruktūros, paslaugų ir kompetencijos tinklas, kuris teikia daugiau kaip 2,5 tūkst. paslaugų inžinerijos ir informacinių technologijų, biomedicinos ir biotechnologijų, medžiagų mokslo, fizikinės ir cheminės technologijos, gamtos išteklių ir žemės ūkio srityse.
Kad verslas su mokslu galėtų sėkmingai bendradarbiauti, MITA įkūrė Open R&D Lietuva“  tinklo Kontaktų centrą. Jis padeda verslui greičiau surasti tinkamus žmones mokslo institucijose, sužinoti, kur galima užsisakyti reikalingas paslaugas, sudaro galimybes individualiems susitikimams.