Naujienos ir renginiai

Naujienos

2019. 05. 08

Apdovanojimas už mokslo ir švietimo propagavimą

2019 m. gegužės 3 d. Lenkijos Respublikos ambasadoje Vilniuje vyko iškilmingas priėmimas, kurio metu Fizinių ir technologijos mokslų centro mokslininkui dr. Voitech Stankevič buvo įteiktas Lenkijos valstybinis apdovanojimas už nuopelnus, susijusius su mokslo ir švietimo propagavimu.
 
Priėmimo metu Lenkijos Respublikos prezidento Andrzejaus Dudos nutarimu Lietuvos Respublikos piliečiams buvo įteikti apdovanojimai už nuopelnus plėtojant lenkų ir lietuvių bendradarbiavimą bei už nuopelnus Lietuvos lenkų bendruomenės labui.
 
Fizinių ir technologijos mokslų centro vyresnysis mokslo darbuotojas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto profesorius dr. Voitech Stankevič buvo apdovanotas Auksiniu Kryžiumi už veiklas Lietuvos lenkų bendruomenės labui ir nuopelnus, susijusius su mokslo ir švietimo propagavimu.
 
  
 
Dr. Voitech Stankevič yra 1989 m. įkurtos Lietuvos lenkų mokslininkų draugijos signataras. Vienas iš pagrindinių šios draugijos tikslų yra skatinti jaunimą pasirinkti mokslinį kelią.
 
Lenkijos valstybiniai apdovanojimai įteikti Gegužės Trečiosios Konstitucijos - pirmosios Konstitucijos Europoje – priėmimo 228-ųjų metinių minėjimo proga. Ceremonijos metu apdovanojimus įteikė Lenkijos ambasadorė Lietuvoje Urszula Doroszewska.