Naujienos ir renginiai

Naujienos

2019. 06. 28

LRT dokumentiniame filme „Lietuvos mokslininkai“ - prof. Arūnas Krotkus

LRT dokumentiniame filme „Lietuvos mokslininkai“ - FTMC Optoelektronikos skyriaus mokslininkas, akademikas prof. habil. dr. Arūnas Krotkus.

„Viena meilė yra pagrindinė, viso gyvenimo. Tai  – trumpi impulsai ir jų „surišimas“ su puslaidininkiais.“ – sako profesorius A. Krotkus, Lietuvos mokslų akademijos narys ekspertas, daugiau kaip 25 išradimų autorius, paskelbęs daugiau kaip 200 mokslinių straipsnių, apdovanotas Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino karininko kryžiumi, Lietuvos mokslo premija.
 
Prof. A. Krotkų dar 8-toje klasėje fizika sudomino mokytojas. Tačiau, kas lėmė, kad mokslininko keliu profesorius sėkmingai žengia visą gyvenimą? Kiek mokslininko veiklos sėkmę lemia išankstinės, tikslingos, paieškos, o kiek - atsitiktinumai? Kokius įspūdingus mokslinius tyrinėjimus atlieka prof. A. Krotkaus vadovaujama FTMC Optoelektronikos laboratorijos komanda?
 
 „Moksle sėkmės yra tiek, kiek renkant baravykus, – šypsosi mokslininkas.  - Turi vis tiek eiti ten, kur baravykai auga, turi žinoti, kada jie auga. Ir dar reikia mokėti juos pamatyti... Tos „samanos" moksle – irgi yra gana klaidžios, nes tu žiūri į kažkokias kreives, standartines charakteristikas, ir matai – čia kažkas kitaip. O kodėl kitaip, iš kur tas atsiranda?“
 
LRT dokumentikoje „Lietuvos mokslininkai" - prof. Arūnas Krotkus apie fiziką, meilę, mokslą ir sėkmę: