Naujienos ir renginiai

Naujienos

2019. 10. 15 -

FTMC dalyvavo „Baltic Photonics 2019”

Spalio 8-10 d. FTMC atstovai dalyvavo kontaktų ir inovacijų konferencijoje „Baltic Photonics 2019”. 
 
Tai jau antrus metus vykstantis B2B renginys, skirtas fotonikos verslo profesionalams. Jame dalyvauja fotonikos technologijų kūrėjai, aukštųjų technologijų pramonės įmonės, MITA, Lietuvos lazerių asociacija, mokslo įstaigos iš dešimties šalių: Skandinavijos valstybių, Baltijos šalių, Vokietijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Baltarusijos.
 
Pranešimus konferencijoje pristatė FTMC atstovai: dr. S. Orlovas, K. Stašys, V. Tomkus. „Baltic Photonics 2019” konferencijoje dalyvavęs Lazerinių ir inžinerinių technologijų klasterio (LITEK) vadovas, taip pat FTMC Projektų vadovas, Julius Paužolis, vedęs dalyviams kelias sesijas, džiaugėsi, kad renginys tampa tradiciniu:
 
„Tai  - puiki proga mūsų įmonėms ir mokslinių tyrimų įstaigoms pabendrauti su kaimyninių šalių kolegomis, pristatyti save, pasiūlyti idėjų bendriems projektams vystyti. Smagu tai, kad renginys vyko jau antrus metus iš eilės ir tampa tradicija. Taip pritraukdamas vis daugiau dalyvių, tad nekantriai lauksime ateinančių metų „Baltic Photonics2020”, – sakė J. Paužolis.
 
Pasak renginio organizatorių, šiemet renginyje dalyvavo dvigubai daugiau įmonių, klasterių ir kitų organizacijų, nei pernai:
 
„Pusė iš 60 dalyvaujančių įstaigų - iš užsienio. Pagrindinis jau antrus metus organizuojamo renginio tikslas – skatinti Baltijos regiono fotonikos įmonių bendradarbiavimą, ryšius su potencialiais užsienio partneriais. Čia lazerinių technologijų lyderiai aptaria vystomus produktus ir projektus, drauge ieško sprendimų kylantiems iššūkiams“, – sakė Visorių informacinių technologijų parko atstovė Marija Tunkevičiūtė.
 
Lietuvos lazerių asociacijos duomenimis, šiuo metu lazerių sektoriaus vertė siekia 130 mln. eurų, jame dirbančių aukštos kvalifikacijos specialistų sukuriama pridėtinė vertė trigubai viršija šalies vidurkį.