Naujienos ir renginiai

Naujienos

2020. 06. 23 -

EPIC kviečia į pasaulinę Fotonikos konferenciją

Rytoj, birželio 24-tąją, trečiadienį, Europos fotonikos pramonės konsorciumas EPIC (angl. European Photonic Industry Consortium) kviečia dalyvauti 24 val. trukmės internetinėje konferencijoje „EPIC World Photonics Tour”.
 
EPIC rengiamoje internetinėje fotonikos konferencijoje, kuri vyks visą parą, dalyvaus 72 kviestiniai pranešėjai, žinomi ir garsūs mokslininkai bei pramonės atstovai iš 35 pasaulio šalių.
 
Karantino dėl COVID-19 metu EPIC rengiamuose nuotoliniuose interaktyviuose seminaruose (webinaruose) nuolat dalyvaujantis dr. Gediminas Račiukaitis skatina visus, kas domisi fotonikos technologijų vystymu, pritaikymu ir rinkodara jungtis į šį pasaulinį Fotonikos renginį. Prieš porą savaičių kaip kviestinis pranešėjas EPIC vebinare dr. G. Račiukaitis skaitė pranešimą apie lazerinių technologijų medžiagų apdirbimą puslaidininkių pramonėje ir sulaukė didelio tarptautinės auditorijos susidomėjimo.
 
„Pranešime akcentavau keletą centre vystomų puslaidininkių pramonės technologijų: puslaidininkių, kaip medžiagų, apdirbimą, pagrindinių struktūrų (safyro, stiklo ir pan.) auginimą ir kt.  Mūsų šalyje kuriamos ir vystomos aukšto lygio fotonikos technologijos, jų pristatymas pasauliui - viena iš galimybių kaip Lietuvai, visai Europai, išlikti konkurencingoms pasaulinėse rinkose ir išsaugoti savo technologinį suverenitetą. EPIC jau keletą mėnesių kiekvieną savaitę rengia internetinius seminarus skirtingomis temomis. Mano vertinimu, tai labai geri renginiai, perspektyvūs, nes juose nei vienas dalyvis nepaliekamas nuošalyje. Kiekvienam užduodama klausimų apie jo sritį, kiekvienas gali pasisakyti, paklausti, atrasti. Dalyvaudamas tokiame seminare gali iškart gauti grįžtamąjį ryšį, užmegzti kontaktus su partneriais, pasauliniais pramonės lyderiais, kuriems įdomūs FTMC pasiekimai fotonikos srityje. Kviečiu visus kolegas mokslininkus prisijungti ir dalyvauti EPIC internetiniuose renginiuose, kur dalijamasi neįkainojama patirtimi, perspektyvomis, o dalyvavimas - nekainuoja. Nes FTMC yra EPIC narys nuo 2012 m., tad dalyvauti su pranešimais savo vystomose mokslinėse temose gali kiekvienas FTMC mokslininkas. Šie renginiai – labai reikalinga jungtis tarp taikomojo mokslo ir pramonės.” - sakė dr. G. Račiukaitis.
 
Internetinė konferencija „EPIC World Photonics Tour” vyks 2020 birželio 24 d. trečiadienį.
 
Daugiau informacijos ir registracija:
 
Dr. G. Račiukaičio pranešimo, pristatyto birželio 9 d. vykusiame internetiniame seminare „EPIC Online Technology Meeting on Laser-based Semiconductor Processing”, įrašas (nuo 7:55)