Naujienos ir renginiai

Naujienos

2020. 09. 07 -

Prof. dr. Nerija Žurauskienė išrinkta EMA Generalinės tarybos nare

Europos magnetizmo asociacija (EMA) praneša, kad Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) Funkcinių medžiagų ir elektronikos skyriaus vadovė prof. dr. Nerija Žurauskienė išrinkta EMA Generalinės tarybos nare. Tai pirmas kartas, kai EMA Generalinėje taryboje dirbs mokslininkė iš Lietuvos.
 
Iki šiol EMA Generalinėje taryboje Lietuva neturėjo savo atstovo, todėl Europos magnetizmo asociacijos prezidentas prof. Burkard Hillebrands, įvertinęs FTMC prof. dr. N. Žurauskienės ir jos kolegų pasiekimus magnetizmo srityje, pasiūlė mokslininkės kandidatūrą į naujai renkamą EMA Generalinę tarybą (GT). FTMC prof. dr. N. Žurauskienė išrinkta EMA GT nare trejų metų kadencijai ir atstovaus Lietuvą nuo 2021 metų.
 
„Labai džiugu, kad FTMC mūsų su kolegomis vystoma aukšto lygio mokslinė ir inovacinė veikla yra pastebima ir vertinama tarptautinėje mokslo bendruomenėje, kuri ir iškėlė mano kandidatūrą EMA Generalinės tarybos narių rinkimuose.“ – sako FTMC prof. N. Žurauskienė. - „Narystė tarptautinėse organizacijose suteikia FTMC tyrėjams dar daugiau galimybių dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose moksliniuose konsorciumuose, inovacinėje veikloje. Taip pat skatina Europos šalių ir Lietuvos jaunųjų mokslininkų bendradarbiavimą - atsiveria daugiau galimybių tarptautiniu mastu organizuojant įvairias mokyklas.“ 
 
EMA Generalinė taryba (GT) sudaroma iš Europos šalių, kurios aktyviai vysto mokslinius tyrimus magnetizmo srityje, atstovų - paprastai renkama po vieną atstovą iš kiekvienos šalies. Šiuo metu GT yra 29 nariai, tarp jų  ir mūsų kaimynių  - Latvijos ir Estijos - atstovai.
 
Generalinė taryba yra EMA sprendimus priimanti institucija, ji numato bendrąją EMA politiką ir koordinuoja įvairias EMA veiklas (Europos magnetizmo mokyklos, JEMS – Jungtinių Europos magnetizmo simpoziumų organizavimą ir kt.).  EMA GT nariai renkami trejų metų laikotarpiui, juos  renka ankstesnės Generalinės tarybos nariai.