Naujienos ir renginiai

Naujienos

2020. 10. 02 -

FTMC vyko tarptautinė konferencija „APROPOS 17"

Rugsėjo 30 – spalio 1 dienomis Vilniuje, Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC) optoelektronikos flagmanais tituluoti Lietuvos mokslininkai, žymūs šios srities pasaulio tyrėjai, jaunimas susirinko į 17-tąją tarptautinę konferenciją „APROPOS 17" - „Pažangios savybės ir procesai optoelektroninėse medžiagose ir sistemose“, skirtą optoelektronikos tyrimų tendencijoms, procesams ir įspūdingiems reiškiniams, kylantiems optikai susitikus su elektronika.
 
Pasak konferencijos organizatorės, FTMC dr. Renatos Butkutės, į tokias konferencijas dalyviai atsiveža naujausių, dar nepublikuotų tyrimų rezultatų, dalijasi idėjomis, mezgasi naudingi ryšiai, bendradarbiavimas tarptautiniuose projektuose.
 
„APROPOS 17" atidarė, renginio dalyvius, svečius pasveikino Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) direktorius akademikas prof. Gintaras Valušis:
 
„Džiugu, kad „APROPOS" bendruomenė auga. Šie susitikimai yra puiki galimybė diskutuoti, pristatyti tarptautinius mokslo ir technologijų vystymo projektus, duoti startą naujiems. Pandemija stipriai pakoregavo šios konferencijos planus: daugelis pranešėjų dalyvauja nuotoliniu būdu, turėjome atšaukti „gyvai" turėjusias vykti mokslines diskusijas - jos vyks internetu. Tačiau džiaugiuosi, kad vėl susitinkame ir galime klausytis žymiausių pasaulio optoelektronikos mokslininkų. Viliuosi, kad kitas „APROPOS" įvyks netrukus ir vėl džiaugsimės tiesioginiu bendravimu. Ačiū už jūsų laiką, žinias ir geranoriškumą dalijantis savo patirtimi." - sakė FTMC direktorius G. Valušis.
 
Tarptautiniams FTMC projektams su Lenkijos mokslininkais skatinti ir draugystei stiprinti skirta svarbi APROPOS 17 programos dalis – satelitinis Lietuvos ir Lenkijos mokslininkų seminaras-dirbtuvės, kurių pradžią ketvirtadienio rytą iškilmingai paskelbė Lenkijos Respublikos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Lietuvoje ponia Urszula Doroszewska.
 
„Man garbė atidaryti dar vienas Lietuvos-Lenkijos fizikos ir technologijų dirbtuves. (...)Džiugu, kad, nepaisant sunkumų, jums pavyko surengti „APROPOS 17" konferenciją – padėkos žodžiai Fizinių ir technologijos mokslų centrui – už Lenkijos ir Lietuvos dirbtuves. (...) Džiaugiuosi, kad šiemet Jums pavyko įgyvendinti dar vieną Nacionalinio mokslo centro ir Lietuvos mokslo tarybos „DAINA 2“ programą, kurioje Lenkijos ir Lietuvos mokslininkai gali suvienyti jėgas bendroje mokslinėje veikloje. Ji buvo sutikta su dideliu susidomėjimu ir, esu įsitikinusi, kad mūsų šalių bendradarbiavimas bus naudingas abiem pusėms ir sustiprins Lenkijos bei Lietuvos mokslininkų ryšių tinklą.“ –  sakė ambasadorė Urszula Doroszewska.
 
FTMC direktorius akademikas Gintaras Valušis dėkojo Lenkijos ambasadorei už sveikinimus ir džiaugėsi šiltų Lenkijos ir Lietuvos ryšių tęstinumu bei abiejų šalių sinergija, vystant mokslo bei inovacijų projektus.
 
Daugiau apie konferenciją skaitykite: portale 15min.lt
 
Domo Jokubauskio nuotraukos