Naujienos ir renginiai

Naujienos

2020. 10. 26 -

Jubiliejinė konferencija „FizTech 2020"

Spalio 22-23 d. Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC) įvyko 10-toji doktorantų ir jaunųjų mokslininkų konferencija FizTech 2020".
 
Jubiliejiniame renginyje, kuris šiemet dėl koronaviruso pandemijos buvo transliuojamas ir internetu, dalyvavo 54 doktorantai ir jaunieji mokslininkai Jie pristatė 42 žodinius ir 12 stendinių pranešimų apie vykdomus mokslinius tyrimus, rezultatus, taikymo galimybes fizikos, chemijos, medžiagų inžinerijos, elektros ir elektronikos inžinerijos mokslo kryptyse.
 
Jubiliejinę konferenciją „Fiztech 2020" atidariusi FTMC Mokslinė sekretorė dr. Kristina Plauškaitė-Šukienė, pasveikino jaunuosius mokslininkus ir doktorantus:
 
„Kviečiu visus, nepaisant jaudulio, pasidžiaugti, kad esate šio ypatingo renginio dalyviai ir turite puikią galimybę pasidalinti savo pastaraisiais metais  pasiektais moksliniais rezultatais su didele mokslo gerbėjų auditorija."
 
Konferencijos organizatorius FTMC dr. Vytautas Jakštas sakė, kad jubiliejinis renginys pritraukė daug susidomėjusių:
 
„Pirmą kartą konferencijos istorijoje pranešimus transliuojame internetu, ir tai suteikė gerą postūmį didinant klausytojų skaičių. Šiemet jų žymiai daugiau nei ankstesniais metais, kai konferencija vykdavo tik akivaizdiniu būdu. Todėl ketiname ir kitais metais, nepaisant kokia bus situacija su pandemija, transliuoti pranešimus internetu."
 
„FizTech 2020" sesijas moderavo: dr. Aldona Balčiūnaitė, dr. Virginijus Bukauskas, dr. Simonas Indrišiūnas, dr. Vytautas Jakštas, dr. Mindaugas Karaliūnas, dr. Ignas Nevinskas, dr. Marius Treideris, dr. Ieva Žičkienė.
 
„Visi jie yra jaunieji FTMC mokslininkai, patys anksčiau dalyvavę „FizTech" konferencijose. Ir suprantantys, kad FTMC doktorantams šis renginys yra ne tik konferencija, bet ir kasmetinės atestacijos dalis. Todėl jaunųjų mokslininkų dalyvavimas moderuojant sesijas yra itin svarbus. Tai ne tik padrąsina būsimus mokslininkus, bet ir suteikia peno diskusijoms savo komentarais bei mokslinėmis įžvalgomis." - kalbėjo FTMC dr. V. Jakštas.
 
Sesijos pabaigoje komisija, kurią sudarė renginio moderatoriai ir FTMC Mokslinė sekretorė dr. K. Plauškaitė-Šukienė, išrinko geriausių pranešimų autorius.
 
Pasak FTMC Mokslinės sekretorės, šiemet buvo be galo sunku išrinkti nugalėtojus, nes visi konferencijoje pristatyti darbai buvo labai įspūdingi, todėl laimėtojus teko rinkti geriausius iš geriausių.
 
Jubiliejinės 10-tosios doktorantų ir jaunųjų mokslininkų konferencijos „FizTech 2020" geriausių žodinių pranešimų nugalėtojais tapo (abėcėlės tvarka):
  • Rusnė Ivaškevičiūtė-Povilauskienė: „Optinė grafeno sluoksnių moduliacija".
  • Kamilė Jonynaitė: „Chlorella vulgaris dumblių ir jų mikrobiome dominuojančių bakterijų tarpusavio sąveika, autotrofinio kultivavimo metu".
  • Alina Leščinskaitė: „Jaunos žvaigždžių populiacijos netaisyklingoje nykštukinėje galaktikoje Leo A".
  • Paulius Mackonis: „NIR superkontinuumo impulsų stiprinimas ir spūda, taikant nenuostoviąją priverstinę Ramano sklaidą".
  • Gintarė Plečkaitytė: „Hidro(solvo)terminė NaTi2(PO4)3 skirto Na-jonų baterijoms sintezė ir charakterizavimas".
Geriausio stendinio pranešimo laimėtoja pripažinta
  • Lena Golubewa: „Black Silicon based substrate for Surface-Enhanced Raman Spectroscopy of living cells".
 
Visi „FizTech 2020" konferencijos dalyviai apdovanoti saldžiais prizais, o geriausių pranešimų autoriams bus įteikti ypatingi apdovanojimai.
 
10-ąją doktorantų ir jaunųjų mokslininkų konferenciją „FizTech 2020" organizavo: dr. Rusnė Ivaškevičiūtė- Povilauskienė, dr. Vytautas Jakštas  dr. Kristina Plauškaitė-Šukienė, Rasa Kromkutė.