Naujienos ir renginiai

Naujienos

2020. 11. 30 -

„Mokslo sriuba" kviečia palaikyti FTMC komandą

Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) komanda dr. Audrius Alkauskas, dr. Mažena Mackoit Sinkevičienė ir dr. Marek Maciaszek - LRT Metų apdovanojimų 2020 kategorijos „Metų atradimas“ nominantai.
 
Unikalus, pasaulinės reikšmės FTMC mokslininkų komandos atradimas - kvantinių emiterių prigimties nustatymas dvimačiuose puslaidininkiuose. Siekdami paskatinti visuomenę balsuoti už FTMC dr. Audrių Alkauską ir jo komandą, LRT Metų apdovanojimuose 2020, LRT laida „Mokslo sriuba" sukūrė vaizdo kvietimą.
 
Vaizdo siužete nominuoto atradimo bendraautorė, FTMC fizikė Mažena Mackoit Sinkevičienė, viena iš laidos kūrėjų, sako, kad pavieniai fotonų šaltiniai – tai „rytojaus technologijų“ pagrindas įvairios srityse. Kvantiniai jutikliai gali padėti diagnozuoti išsėtinę sklerozę, leistų sukurti požeminio vandens žemėlapius, įvertinti vulkaninę veiklą, aptikti mineralus ir patikrinti požemines statybvietes. Pavienius fotonų šaltinius galima naudoti kvantinėje komunikacijoje ir taip pagerinti skaitmeninių duomenų saugumą.
 
LRT laidos „Mokslo sriuba" kvietimas palaikyti FTMC mokslininkus:
 
 
Nominacija „Metų atradimas" - dr. Audrius Alkauskas su komanda.
Balsavimas vyksta iki gruodžio 2 d.
 
Kviečiame palaikyti FTMC komandą! Ačiū už Jūsų balsus.