• Nekoreguojami

Nekoreguojami

2020. 12. 08 -

Išrinkti naujieji LMA Jaunosios akademijos nariai

Lietuvos mokslų akademijoje trečią kartą buvo renkami Lietuvos mokslo akademijos Jaunosios akademijos (LMAJA) nariai. Pažymima, kad naujieji nariai jau yra daug pasiekę profesinėje sferoje. Matematikos, fizikos ir chemijos mokslų skyriuje išrinktas fizikas dr. Linas Minkevičius.
 
Fizinių ir technologijos mokslų centro Optoelektronikos skyriaus vyresnysis mokslo darbuotojas dr. Linas Minkevičius darbuojasi terahercinės spektroskopijos, vaizdinimo sistemų kūrimo ir tobulinimo srityse. Jo daktaro disertacija pripažinta geriausiu 2016 m. darbu Lietuvoje fizinių mokslų srityje. Mokslininkas publikavo daugiau nei 25 straipsnius tarptautinėje recenzuojamoje spaudoje,  taip pat ir prestižiniuose fizikos mokslo leidiniuose. Lino Minkevičiaus darbai susiję ne tik su fundamentiniais reiškinių tyrimais, bet taip pat turi aiškią taikomąją dedamąją. Dirbdamas LMAJA dr. L. Minkevičius planuoja dalyvauti stiprinant mokslinę sklaidą technologijos srityje dirbantiems mokslininkams, kelti technologinių mokslų prestižą, dalyvauti projektuose, stiprinančiuose technologijų perdavimą ir intelektinės nuosavybės apsaugą.
 
Jaunosios akademijos nariais renkami mokslininkai, pasiekę reikšmingų mokslinių tyrimų rezultatų, kuriems mokslų daktaro laipsnis buvo suteiktas ne anksčiau kaip prieš dešimt metų, o rinkimų dieną yra 40 metų ar jaunesni.
 
Anksčiau LMAJA nariais išrinkti Lazerinių technologijų skyriaus vyriausiasis mokslo darbuotojas dr. Mindaugas Gedvilas (LMA Jaunosios akademijos pirmininkas) ir Katalizės skyriaus vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Aldona Balčiūnaitė.
 
LMA informacija