Naujienos ir renginiai

Archyvas

2017. 03. 10

"Open Readings 2017"

Tarptautinė studentų fizikos ir gamtos mokslų konferencija "Open Readings 2017" vyko kovo 14-17 d.NFTMC, Saulėtekio al. 3, Vilnius.
Šiemet konferencija kaip niekad stipri: tarp kviestinių pranešėjų Nobelio premijos laureatas Ben Feringa, vienas žymiausių pasaulio fizikų Michael Gratzel, ilgametis CERN teorinės dalies vedlys John Ellis, gravitacinių bangų užfiksavimo bendraautorius Eugenio Coccia, terahercų srities pradininkas ir FTMC patarėjas Xi-Cheng Zhang, fotoninių šviesolaidžių išradėjas Philip Russell, pasaulinio pripažinimo nanotechnologė Naomi Halas ir genų inžinerijos bendruomenės atstovas Robin Lovell-Badge
Pristatymus atlikti kviečiami FTMC dirbantys bakalauro, magistrantūros ir doktorantūros studentai (registracija iki vasario 3d.), o jų ar kviestinių pranešėjų pasiklausyti gali visi mokslo entuziastai.
"Daugeliui mūsų Centro doktorantų būtent “Open Readings” buvo jų pirmoji mokslinė konferencija, per kurią jie išbandė savo jėgas ir nusprendė tęsti tyrimų kelią prisijungdami prie mokslininkų bendruomenės. Kasmet stebime konferencijos augimą. Dar būdama bakalaure sudalyvavau joje pirmąjį kartą. Nuo to laiko kasmet augau su ja." - teigė FTMC doktorantė Mažena Mackoit, prisijungusi ir prie konferencijos organizacinio komiteto. Ji taip pat pridūrė: "Šiemet taip pat ketinu sudalyvauti konferencijoje, bet šį kartą mano kaip doktorantės tikslas bus kiek kitoks - sieksiu įkvėpti ir sudominti būsimuosius mokslininkus, pasidalinti su jais naujausiais proveržiais, kurie atliekami tiek mūsų NFTMC pastate, tiek už jo ribų. Manau, kad būtent doktorantai turėtų rodyti pavyzdį jauniesiems kolegoms, kurie galės išbandyti savo jėgas ruošdami plakatus ar viešuosius pristatymus platesnei auditorijai. Neįkainojama patirtis ruošiantis, įspūdingi lektoriai iš viso pasaulio, diskusijos ir aptarimai, visa tai suteiks naujų idėjų ir stipraus ryžto. Ši konferencija - tai puikus derinys tarp naudingai ir smagiai praleisto laiko."

Dalyvavimas yra nemokamas. Nedvejokite!

Prisijunkite prie konferencijos bendruomenės Facebook paskyroje