Naujienos ir renginiai

Naujienos

2021. 02. 22 -

Kviečiame į FTMC Metinę mokslinę konferenciją 2021

Vasario 24-25 d. kviečiame dalyvauti Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) Metinėje mokslinėje konferencijoje 2021.
 
Šis, jau tradiciniu tapęs renginys, kurį kasmet vasario mėnesio pabaigoje arba kovo pradžioje organizuoja FTMC Mokslo taryba kartu su centro administracija, šiemet vyks nuotoliniu būdu dėl koronaviruso pandemijos keliamų grėsmių įvestų apribojimų.
 
Pasak FTMC Mokslo Tarybos pirmininkės prof. dr. Rasos Pauliukaitės, Metinė konferencija - ataskaitinis renginys, kurio metu FTMC mokslininkai pristato savo metinės veiklos rezultatus ir pasiekimus vykdomose ilgalaikėse mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros programose:
 
„Visų pirma, tai leidžia FTMC bendruomenei pamatyti, kas naujo nuveikta kiekvienoje iš 8 ilgalaikių MTEP programų, taip pat, kas buvo labiau naudinga vos susikūrus FTMC, leidžia susipažinti su darbuotojais, jų atliekamais moksliniais tyrimais, inovacijų kūrimo ir plėtros veikla. Įstaigose bei organizacijose, kuriose, kaip ir FTMC, dirba daug žmonių, mokslininkų kolektyvai „išsibarstę” geografiškai, ne visuomet žinome kas ką veikia ar kokius prietaisus turi, Tad Metinė mokslinė konferencija skatina dalykinį, tarpdisciplininį bendradarbiavimą, stiprina centro bendruomeniškumą.” – teigia konferencijos organizatorė prof. dr. R. Pauliukaitė.
 
Nuotolinės FTMC Metinės konferencijos 2021 trukmė įprasta: per dvi dienas planuojama perskaityti virš 20 mokslinių pranešimų. Konferencijos pirmoji diena (vasario 24 d.) skirta moksliniams pranešimams iš ilgalaikių (2017-2021 m.) FTMC MTEP programų. Antrąją renginio dieną (vasario 25 d.) savo veiklas ir pasiekimus pristatys pernai metais įvairiose srityse ypač pasižymėję mokslo darbuotojai, centro administracijos pagerbti specialiais FTMC apdovanojimais: dr. G. Trinkūnas, dr. A. Alkauskas, dr. S. Byčenkienė, dr. A. Balčiūnaitė, dr. L. Minkevičius.
 
Pranešimus apie savo mokslinius tyrimus antrąją konferencijos dieną taip pat skaitys FTMC mokslininkai - Lietuvos mokslo premijų 2020 laureatai. Vasario mėnesio pradžioje už aukščiausio lygio mokslinę veiklą ir pasiekimus Lietuvos mokslų akademija (LMA) Lietuvos mokslo premijų laureatais paskelbti: prof. habil. dr. Albertas Malinauskas ir prof. habil. dr. Gediminas Niaura (apdovanoti Fizinių mokslų srityje už ciklą „Medžiagų molekulinės struktūros ir funkcionalumo tyrimai virpesinės spektroskopijos metodais“) bei dr. Gediminas Račiukaitis, dr. Mindaugas Gedvilas ir dr. Paulius Gečys (apdovanoti Technologijos mokslų srityje už eksperimentinės plėtros darbą „Ultratrumpų lazerio impulsų sąveika su medžiaga ir jos panaudojimas lazeriniam mikroapdirbimui").
 
Kasmetinės konferencijos naujovė - paskaitos apie žymius FTMC mokslininkus ypatingų sukakčių progomis. Šiais metais prof. Algirdas Matulis rengia pasakojimą apie garsaus fizikos mokslų daktaro, prof. Raimondo Dagio mokslinį kelią, išskirtinę asmenybę.
 
Renginio finalinis akordas – neeilinis FTMC Mokslo tarybos posėdis, kurio metu centro direktorius Gintaras Valušis metinio pranešimo metu apžvelgs svarbiausius 2020-tųjų metų FTMC mokslininkų pasiekimus ir reikšmingiausius įvykius.
 
FTMC Metinės mokslinės organizatoriai apgailestaudami praneša, kad dėl pandemijos metu saugumui būtinų apribojimų, šiemet nevyks didžiulio susidomėjimo sulaukiančios diskusijos aktualiomis temomis su mokslo ir verslo bendruomenių atstovais iš įvairių organizacijų, FTMC partneriais.
 
 
FTMC Metinis mokslinis leidinys „Annual Report 2020”.