Naujienos ir renginiai

Naujienos

2021. 04. 23 -

LRT ciklas „Mokslo moterys“: mokslininkė ir poetė Rasa Pauliukaitė

 
Begaline energija ir kūrybiškumu užburianti, idėjų kupina FTMC Mokslo tarybos pirmininkė, chemijos mokslų profesorė Rasa Pauliukaitė  - kita LRT.lt ciklo „Mokslo moterys“ pašnekovė.
 
Vaikystėje svajojusi būti balerina, aktore, net policijos eksperte, šiandien prof. dr. R. Pauliukaitė - tarptautinėje bendruomenėje gerai žinoma ir gerbiama FTMC tyrėja bei poetė. FTMC mokslininkės 2019 m. išleista eilėraščių knyga „Chemija eiliuotai“ - vienintelė tokia knyga Lietuvoje (manoma, ir visame pasaulyje), kurią galima drąsiai vadinti „vienu geriausiu būdų humanitarams mokytis chemijos".

Mokslas - tai „kūrybinis darbas, kuriame reikia tiek žinių, tiek kūrybiškumo, tiek kantrybės. Turbūt pastarosios ir reikia daugiausia. Tai taip pat galimybė savo patirtimi ir žiniomis dalytis su jaunąja karta ir kartu mokytis iš jų." - sako FTMC mokslininkė prof. dr. R. Pauliukaitė.
 
Visą pokalbį skaitykite portale LRT.lt.
 
LRT.lt publikuoja interviu iš ciklo „Mokslo moterys“. Kiekvieną penktadienį pasakojama, kuo gyvena Lietuvoje dirbančios mokslininkės, kokius tyrimus jos atlieka, su kokiais iššūkiais susiduria ir kaip atrodo jų kasdienybė. Pirmasis ciklo interviu - su FTMC jaunąja mokslininke Mažena Mackoit-Sinkevičiene: Sudėtingus reiškinius tyrinėjanti Lietuvos fizikė: mokslininkais išauga tik tie, kurie nebijo klausti „kodėl?“
 
P. Kijausko nuotr.