Naujienos ir renginiai

Naujienos

2021. 04. 16 -

LRT ciklas „Mokslo moterys“: fizikė Mažena Mackoit-Sinkevičienė

Šių metų vasarį, minint Tarptautinę moterų ir mergaičių moksle dieną, Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) viešosios komunikacijos ir LRT.lt „Mokslo ir IT" rubrikos rengėjams kilo idėja, kad reikia daugiau viešojoje erdvėje pasakoti apie šalies moterų mokslininkių veiklas ir pasiekimus.
 
Geros mintys virto realybe: balandžio mėnesį portalas LRT.lt pradėjo naują interviu ciklą „Mokslo moterys“, kuriuo pristatys Lietuvoje dirbančias mokslininkes: kokius tyrimus jos atlieka, su kokiais iššūkiais susiduria ir kaip atrodo jų kasdienybė.

FTMC mokslininkės dr. Mažena Mackoit-Sinkevičienė ir prof. dr. Rasa Pauliukaitė tapo pirmosiomis LRT.lt naujojo ciklo „Mokslo moterys“ pašnekovėmis. Kviečiame skaityti pokalbius su mokslininkėmis, pasidžiaugti jų kūryba, atradimais, pasiekimais moksle ir kasdieniuose gyvenimo sūkuriuose.
 
Pirmoji LRT.lt ciklo „Mokslo moterys“ pašnekovė - FTMC jaunoji mokslininkė fizikos mokslų daktarė, laidos „Mokslo sriuba" rubrikos „Fizika prie kavos" vedėja dr. Mažena Mackoit-Sinkevičienė pasakoja, kodėl ji įsimylėjo fizikos mokslus, kokius sudėtingus tyrimus atlieka, su kokiais iššūkiais susiduria, derindama darbą, mokslo populiarinimo veiklas ir asmeninį gyvenimą? Kaip jos kasdienybėje fizikos mokslai dera su poezija, kodėl mokosi japonų kalbos ir - kodėl taip svarbu klausti „kodėl"?
 
Visą pokalbį skaitykite portale LRT.lt.
 
LRT.lt pradeda naują interviu ciklą „Mokslo moterys“. Kiekvieną penktadienį bus pasakojama, kuo gyvena Lietuvoje dirbančios mokslininkės, kokius tyrimus jos atlieka, su kokiais iššūkiais susiduria ir kaip atrodo jų kasdienybė.
 
V. Zonytės nuotr.
Susiję:
Mazena Mackoit LRT-3619d9fa39bf8ac061e000a459c41df4.jpg
2023. 12. 29 - Apie fiziką populiariuose kino filmuose: ar tai įmanoma? LRT televizijos laidoje „Laba diena, Lietuva“ svečiavosi dr. M. Mackoit-Sinkevičienė.