Naujienos ir renginiai

Naujienos

2021. 06. 04 -

LNFK44 organizuoja Fizinių ir technologijos mokslų centras

Kviečiame į 44-ąją Lietuvos nacionalinę fizikos konferenciją (LNFK44), kuri vyks 2021 m. spalio 6-8 dienomis Nacionaliniame fizinių ir technologijos mokslų centre (Saulėtekio al. 3, Vilniuje).
 
Šįkart stiprias tradicijas turinčią ir visus Lietuvos fizikus vienijančią konferenciją patikėta organizuoti Fizinių ir technologijos mokslų centrui. Konferencijos pirmininkas – Lietuvos fizikų draugijos prezidentas Juozas Vidmantis Vaitkus, programos komiteto pirmininkas – Fizinių ir technologijos mokslų centro direktorius Gintaras Valušis.
 
Lietuvos nacionalinė fizikos konferencija vyksta kas dvejus metus. Kaip įprasta, LNFK44 bus pristatomi naujausi fizikos mokslo ir technologijų pasiekimai bei perspektyvos. Siekiant aukštųjų technologijų plėtros Lietuvoje, bendrai diskusijai suburiamos fizikos mokslo, švietimo ir verslo institucijos, mokslo premijų laureatai, žymūs Lietuvos ir užsienio mokslininkai, doktorantai. Užsibrėžtų tikslų nepavyks pasiekti, jei pritrūks specialistų, todėl konferencijoje didelis dėmesys skiriamas studentams ir mokytojams.
 
Fizikos tyrėjų ir pramonės atstovų ryšių stiprinimui vyks speciali sesija „Fizika ir aukštųjų technologijų pramonė“, skirta didelės pridėtinės vertės pramonės plėtrai ir jos iššūkiams aptarti.
 
LNFK44 metu numatomas atviras Lietuvos fizikų draugijos posėdis ir vyks naujos valdybos rinkimai.
 
Siūloma pristatyti žodinius arba stendinius pranešimus penkiolika fizikų bendruomenei aktualių temų.
 
REGISTRACIJA ir tezių siuntimas – iki 2021 m. rugsėjo 7 d.
 
Daugiau informacijos: http://lnfk.ftmc.lt arba el. paštu lnfk@ftmc.lt.
 
LNFK44