Naujienos ir renginiai

Naujienos

2021. 06. 11 -

LRT ciklas „Mokslo moterys“: medžiagų inžinerijos specialistė Renata Butkutė

Kas rašoma, matoma ir girdima žiniasklaidoje apie FTMC

Mokslininkė Renata Butkutė – aukščiausio kalibro medžiagų inžinerijos specialistė. Ji su savo komanda laboratorijoje kuria unikalias medžiagas – bismidus, kurių panaudojimas yra toks platus, kad jas pasitelkę galėtume išspręsti daugybę pasaulio problemų ir sukelti revoliuciją medicinoje.

Nors ji apie savo pasiekimus garsiai nepasakoja, turime kuo didžiuotis, nes šioje srityje Lietuva patenka į pasaulio lyderių trejetuką. R. Butkutė papasakojo, kuo ypatingos jos laboratorijoje kuriamos medžiagos, ką galima su jomis nuveikti ir ką daryti, kad vaikai norėtų mokytis fiziką.

„Man nereikia Nobelio premijos. Man reikia įveikti iššūkius. Svarbu suprasti, kad žinios – pats brangiausias dalykas gyvenime. Be jų mes neturėtume nei verslo ekonomikos, nei inovacijų, nei naujų prietaisų, nei pažangos, nei vaistų nuo vėžio, nei vakcinų – nieko. Tik žinios mums leidžia tai padaryti. Galiu turėti labai gerą įrangą, bet jeigu neturėsiu žinių, progreso nebus." - portalui LRT.lt sakė mokslininkė, su komanda patenkanti į pasaulio lyderių trejetuką.

Visą pokalbį skaitykite portale LRT.lt.

LRT.lt publikuoja interviu iš ciklo „Mokslo moterys“. Kiekvieną penktadienį papasakosime, kuo gyvena Lietuvoje dirbančios mokslininkės, kokius tyrimus jos atlieka, su kokiais iššūkiais susiduria ir kaip atrodo jų kasdienybė. Ankstesni ciklos interviu su FTMC mokslininkėmis: Rasa Pauliukaitė, Mažena Mackoit-Sinkevičienė.

E. Blaževič (LRT) nuotrauka