Naujienos ir renginiai

Naujienos

2021. 06. 25 -

Virtualiame renginyje pristatytos gerosios praktikos sudomino tarptautinius partnerius

2021 m. birželio 16–17 d. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) organizavo 6-ąjį „Interreg Europe“ programos „TraCS3“ projekto partnerių susitikimą. Susitikimo tikslas buvo supažindinti projekto partnerius ir suinteresuotų šalių atstovus su Lietuvos inovacijų ekosistema ir gerąja praktika, kurią būtų galima toliau perkelti į kitus regionus ar patobulinti, remiantis tarpregioninio bendradarbiavimo principais.
 
Virtualiame renginyje dalyvavo projekto partneriai iš Taikomųjų mokslų Hanze universiteto (Olandija), Vakarų Flandrijos provincijos (Belgija), Brėmeno universiteto darbo ir ekonomikos instituto (Vokietija), Šiaurės-rytų regiono plėtros agentūros (Rumunija), Suomijos Baltijos instituto bei Albasetės verslo inovacijų centro (Ispanija).
 
Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Inovacijų ir pramonės departamento direktorius Ričardas Valančiauskas supažindino su Lietuvos inovacijų ekosistema, o KTU Nacionalinis inovacijų ir verslo centro, Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko bei Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) atstovai pristatė savo organizacijų patirtį.
 
FTMC atstovas Karolis Stašys pasidalino gerąja Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centro praktika, kaip skirtingas mokslo šakas sėkmingai sujungusi institucija per kelerius metus tapo viena pirmaujančių mokslo įstaigų šalyje.
 
Šiuo metu FTMC yra didžiausia mokslinių tyrimų įstaiga Lietuvoje, vykdanti unikalius mokslinius tyrimus ir technologinės plėtros darbus lazerinių technologijų, optoelektronikos, branduolio fizikos, organinės chemijos, bio ir nanotechnologijų, elektrocheminės medžiagotyros, funkcinių medžiagų, elektronikos ir kitose mokslo kryptyse. Čia ne tik vystomas aukšto lygio mokslas, bet ir kuriamos verslui ir visuomenei naudingos moderniosios technologijos. FTMC duomenimis, 1 investuotas euras sugeneruoja 2,236 eurų grąžą.
 
Plačiau apie „TraCS3“ projekto partnerių susitikimą skaitykite: mita.lrv.lt