Naujienos ir renginiai

Naujienos

2021. 09. 20 -

Edukacinis renginys mokslo festivalyje „Erdvėlaivis žemė 2021"

Rugsėjo 9 – 17 d. jau aštuonioliktąjį kartą Lietuvoje vyko mokslo populiarinimo festivalis „Erdvėlaivis žemė 2021". Fizinių ir technologijos mokslų centras (FTMC) yra šio, vieno didžiausių Lietuvoje mokslo populiarinimo renginio partneris.
 
Festivalio metu rugsėjo 16 d. FTMC Lazerinių technologijų skyriaus (LTS) darbuotojai dr. Romualdas Trusovas ir Ada Steponavičiūtė vyresniųjų klasių moksleiviams ir visiems, besidomintiems lazerių mokslu surengė nuotolinę ekskursiją „Atsargiai! Lazerio spinduliuotė". Edukacinio renginio metu FTMC mokslininkai papasakojo moksleiviams apie lazerių veikimo principus, centro tyrėjų vystomas inovatyvias technologijas, 3D spausdinimo technologijų galimybes bei naujoves, supažindino su mokslininkų laboratorijomis, kur sėkmingai vystomas fotonikos srities mokslo ir verslo bendradarbiavimas.
 
Lazerinio mikroapdirbimo technologijų laboratorijos mokslininkas dr. Romualdas Trusovas festivalio „Erdvėlaivis žemė 2021" dalyviams pasakojo apie lazerių panaudojimo galimybes bei FTMC Lazerinių technologijų skyriuje vystomas pažangiausias lazerinio mikroapdirbimo technologijas: efektyviąją abliaciją bei selektyvaus metalų nusodinimo ant dielektrikų technologiją.
 
3D technologijų ir robotikos laboratorijos jaunesnioji mokslo darbuotoja Ada Steponavičiūtė nuotolinės ekskursijos - paskaitos dalyvius supažindino su skirtingomis 3D spausdinimo technologijomis, jų veikimo principais, naudojamomis medžiagomis, pridėtinės gamybos privalumais, lyginant su įprastomis gamybos technologijomis. Taip pat jaunoji mokslininkė papasakojo apie FTMC LTS 3D technologijų ir robotikos laboratorijoje turimą 3D spausdinimo įrangą, pademonstravo spausdinimo proceso vaizdo įrašus bei iš metalo ir keramikos atspausdintų objektų vaizdus.
 

Galerija

 
 
 
Nuotraukų autorė – A. Steponavičiūtė.